Video & Photo

1 videos 1 photos

Lăcomie și pedeapsă.

„The end” marchează debutul regizorului Marius Roşu, cu un scurtmetraj realizat aparte în comparație cu tehnica altor scurtmetraje românești. Este un film în care sunetul şi imaginea suprimă narațiunea clasică, liniară, în încercarea de a exprima o idee abstractă folosind mijloace concrete. Este prima selecţie din zona de scurtmetraje românești horror în secțiunea competitivă Shadows Shorts a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF 2013).

Regie: Marius Roșu
Scenariu: Ioana Avram, Marius Roșu, Dragoș Patraulea
Distribuție: Radu Nantu, Ștefan Crișan, Valentin Ionescu, Daniel Gușu
Producător: Marius Roșu
Imagine: Marius Donici
Montaj: Alex Pascu
Categorie: scurtmetraj
Gen: horror
An: 2012
Durată: 6 minute
Subtitrări: –

3,766 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

„The end” este o alegorie întunecată despre pedeapsa eternă. Plasat într-o locaţie angoasantă şi slab luminată ce aduce a hală industrială, filmul urmăreşte supliciul „Omului Gras” pe măsură ce acesta este forțat să îşi hrănească lăcomia într-un cerc continuu şi interminabil de repetări, timp în care el este marcat şi de alte chinuri. Torţionarii săi: consiliul anonim şi călăul sunt implacabili în pedeapsa menită să împingă personajul peste orice limită.

Mai multe detalii

Filmat alb-negru, impresionist, în cadre statice, „The End” prezintă în mod abstract ideea de condamnare a lăcomiei, iar pedeapsa păcatului este reprezentată și ea într-un mod alegoric. Marius Roşu abordează această trăsătură de caracter renunţând la naraţiunea clasică, el prezintă lăcomia prin simboluri audiovizuale arhetipale şi construieşte senzorial-descriptiv decontul laşităţii personajului principal. Este de urmărit pentru originalitatea cu care induce spectatorul în lumea regretelor şi trăirilor interioare ale personajului fără a se folosi de dialog.

Festivaluri:

  • Festivalul Internațional de Film Transilvania (secțiunea ShadowsShorts) – România, 2012
  • Festivalul Sârbesc al Filmului Fantastic – Serbia, 2013
  • Hrizantema – Festivalul de Filmul Horror, Fantasy și Video Works – Serbia, 2013
  • Festivalul Curtas do Vila do Conde – Portugalia, 2014

Articole presă:

  • Masivă prezență românească la festivalul de Scurtmetraje Curtas do Vila do Conde  – www.agerpress.ro