ICAR4-realismul-romanesc-cu-cristi-puiu

Video & Photo

1 videos 1 photos

Un film de: Lucian Georgescu și Marius Roșu
Montajul: Marius Roșu
Producător: Lucian Georgescu
Mulțumiri: Cristi Puiu, Anca Puiu, Scena 9, Mandragora, Institutul Cervantes

50,221 spectatori Cinepub

Episodul patru al seriei ICAR – Istoria Alternativă a Cinemaului Românesc: ”Realismul românesc cu Cristi Puiu” – recreează atmosfera evenimentului ”15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu” și propune o întâlnire esențială cu personalitatea emblematică a Noului Val Românesc. Episodul este produs de CINEPUB pentru Scena9.

Sâmbătă, 4 iunie, Cristi Puiu a  fost recompensat cu Trofeul Transilvania 15 la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Ultimul său film, Sieranevada, a fost prezentat în premieră mondială în Competiție la Cannes.

Eseul video, semnat de Lucian Georgescu și Marius Roșu, invită publicul să descopere personalitatea puternică și efervescentă a regizorului care a marcat istoria recentă a cinemaului românesc, într-un scurt metraj creat în și pentru spiritul independent al cinepub.ro.

”Un film mare trebuie să fie ca o respirație, cum e caligrafia japoneză. […] Mă interesează foarte tare adevărul. Și mă întreb… Oare ar putea fi el prins, captat cumva? Emoția este un accident, o întâmplare” (Cristi Puiu).