Synopsis

Laura Dumitrescu împreună cu Marius Olteanu - Cinema, filmul Monștri | CINEPUB Live & CERCUL

CERCUL și Cinepub continuă seria discuțiilor plecând de la cel mai recent film regizat de Marius Olteanu, „Monștri.”.

Marți, 29 octombrie, ora 19.00, în Librăria Cărturești Verona, Laura Dumitrescu și Marius Olteanu: Despre cinema, filmul „Monștri.” și viață .

„Monștri.” prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii îi iubesc împreună, dar îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, convingerilor, opţiunilor lor de viaţă.

Marius Olteanu (n. 15/07/1979) este scenarist și regizor. A debutat cu scurtmetrajul 𝘐𝘥𝘦𝘪𝘭𝘦 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘷𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘴𝘶𝘴 (2003), căruia i-au urmat filmele: 𝘚𝘶𝘯𝘥𝘢𝘺 𝘢𝘧𝘵𝘦𝘳𝘯𝘰𝘰𝘯 (2007, scurtmetraj), 𝘞𝘩𝘺 𝘥𝘰𝘯’𝘵 𝘺𝘰𝘶 𝘥𝘢𝘯𝘤𝘦? (2008, scurtmetraj), 𝘛𝘪𝘦 (2015, scurtmetraj), 𝘕𝘰 𝘔𝘢𝘯’𝘴 𝘓𝘢𝘯𝘥 (2017, scurtmetraj) și Monștri. (2019). Lungmetrajul „Monștri.”  a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, iar în România pe 27 septembrie, în prezent rulând în cinematografele din țară, iar în cinematografele din București începând cu 22 octombrie.

Laura Dumitrescu este asistent universitar la Facultatea de Litere, Departamentul de Studii Literare, unde coordonează seminarele de literatură universală și comparată. A scris o teză de doctorat despre istoria autorului în literatura Evului Mediu și a publicat interviuri în reviste culturale precum Dilema Veche, Observator Cultural, B-Critic etc. Interviul pe care l-a realizat cu regizorul Iosif Demian a dus la apariția cărții 𝘕𝘰𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘶𝘵𝘰𝘳/𝘈𝘶𝘵𝘩𝘰𝘳’𝘴 𝘕𝘰𝘵𝘦𝘴 (Mandragora, 2019).

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON