Synopsis

CINEPUB LIVE - Cross-Talk Radu Jude & Alexandru Solomon

”Reset. Get Real. Bucurați-vă de festival!”

Într-un moment încărcat politic atât pe plan local, cât și internațional, credem și susținem mesajul One World Romania. Suntem mândri să anunțăm parteneriatul cu unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România. Și să ne alăturăm crezului lor:

”Însă în jurul nostru, în lumea reală, trăim un moment de regresie autoritaristă, de întoarcere la tot felul de fundamentalisme, de reviriment al rasismului și intoleranței; în țările vecine și prietene, dar și pe terenul marilor puteri, justiția și societatea civilă sunt atacate, drepturile cetățenilor sunt restrânse, iar istoria redevine un teren de luptă al propagandei de stat.

Mesajul festivalului din 2018 se profilează și mai clar în acest context. E nevoie mai mult ca oricând să deschidem ochii. Get Real”.

Înainte de începerea festivalului, între 22 februarie și 9 martie, Cinepub & One Word Romania vă aduc aproape o serie de proiecții și evenimente speciale prin care să intrăm în atmosfera de festival. Abordăm câteva dintre subiectele celei de-a 11-a ediții: istorii încă relevante, drepturile comunității LGBTQ, educația sau lupta cu sisteme politice opresive.

Trecutul prezent, temă căreia îi este dedicată una dintre secțiunile One World Romania din acest an, va fi dezbătută într-un format inedit. Duminică, 25 și marți, 27 februarie, de la ora 19:30, la ARCUB vor fi proiectate documentarele Ouăle lui Tarzan și Țara moartă, urmate de discuții cu regizorii acestora – Alexandru Solomon și Radu Jude. Fiecare dintre ei va pregăti întrebări despre propriul film, urmând ca apoi să primească răspunsurile din partea celuilalt realizator

Țara moartă este un documentar-eseu despre uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Axinte într-un mic oraş din România anilor ’30 şi ’40. Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON