Synopsis

Un film de: Lucian Georgescu și Marius Roșu
Mulțumiri: Cristi Puiu, Anca Puiu, Scena 9, Mandragora, Institutul Cervantes

7,254 spectatori Cinepub

Un adevărat masterclass despre dilemele, întrebările, îndoielile și fricile unui regizor, episodul 5 ICAR îl prezintă pe Cristi Puiu într-un moment de grație dar și de maximă sinceritate, perorând magistral, în felul său unic, despre arta de a regiza un film.

”Când ești cu adevărat stăpân pe un domeniu, îndoielile sunt cât Casa Poporului. Nu știi de ce îți iese atunci când îți iese”, declară Cristi Puiu, regizorul emblematic al Noului Val Românesc și unul dintre
puținii care își pot asuma lucid o asemenea afirmație.

Episodul 5 ICAR, semnat de Lucian Georgescu și Marius Roșu, propune cinefililor să descopere personalitatea din spatele unor filme care au marcat istoria recentă a cinemaului românesc. Regizorul lungmetrajelor Marfa și banii, Moartea domnului Lăzărescu, Aurora sau Sieranevada vorbește despre ce înseamnă să deschizi ”ușița” lanternei magice și să te arunci în ”echilibristica” circului muncii de regizor.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON

Video & Photo

1 videos 1 photos