Synopsis

Noile aventuri ale lui Margelatu, un Robin Hood modern cu farmecul unui erou de Vest Spaghetă, care luptă împotriva injustiției politicienilor corupți care domnesc în România în secolul al XIX-lea.

Trandafirul Galben (1982) - de Doru Nastase - film actiune online on CINEPUB

Regie: Doru Năstase
Scenariu: Eugen Barbu, N. Paul Mihail
Distribuție: Florin Piersic, Marga Barbu, Ion Dichiseanu, Ioana Pavelescu, George Motoi, Traian Stănescu, Papil Panduru, Mihai Mereuţă, Vistrian Roman, Dinu Ianculescu, Ion Marinescu, Constantin Codrescu, Szabolcs Cseh
Producător: Dumitru Fernoagă
Imagine: Liviu Pojoni
Montaj: Anca Dobrescu
Sunet: Silviu Camil
Muzică: George Grigoriu
An: 1982
Categorie: Lungmetraj
Gen: Acțiune
Durată: 101 minute

44,415 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Continuând acţiunea din “Drumul oaselor”, după o serie de întâmplări şi obstacole depăşite, ceata lui Mărgelatu aduce în ţară armele cumpărate de la Viena, cu banii obţinuţi din vânzarea comorii lăsate moştenire de Tudor Vladimirescu. Cu ajutorul acelor arme, organizația clandestină Frăția vrea să declanșeze o revoluție.

APRECIERI CRITICE:

“Trama filmului s-a mărit considerabil, în ea încap pe lângă trandafir, și spini și spioni și talpa țării, și intelighenția ei și simpatizanți, și diplomați, și un aga fanatic și soldați cu mâna pe armă, și țăranii gata să pună mâna pe armă și bancheri și docheri și etc.”Eva Sîrbu – 1982 (Cinema).

TRIVIA:

  • Filmul continuă aventurile lui „Mărgelatu” din Drumul oaselor şi va fi urmat de Misterele Bucureștilor, Masca de argint, Colierul de turcoaze şi Totul se plăteşte.
  • Aceasta este a doua dintr-o serie de trei filme românești despre aventurile eroului Margelatu, numit „Trandafirul galben”, interpretat de popularul actor Florin Piersic. Celelalte două filme sunt Drumul oaselor (1981) și Misterele Bucureștilor (1983). Aceste filme au fost evident inspirate din vestern-ul spaghetti, cu Florin Piersic interpretând un fel de versiune românească a lui Sartana, cu multe pălării, cai, acțiune și confruntări armate. Muzica include chitară electrică, iar camera face adesea zoom excesiv.
  • Ultimul film al lui Costache Diamandi.

ARTICOLE

  • „Trandafirul galben” – cronică de film – 1982 – Eva Sârbu – aarc.ro
  • Important e Trandafirul? – 1980 – Eva Sârbu – aarc.ro

Proiect cu opere din patrimoniul cinematografic național, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Mulțumiri speciale se cuvin Uniunii Cineaștilor din România și Arhivei Naționale de Film.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON