Synopsis

Nu prea mai există povești

Alături de „Kazimir” și „Retur”, „Un duet” face parte dintr-un film omnibus prezentat la Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul” în 2013, care are ca centru tematic Delta Dunării și este regizat de trei actori: Dorian Boguță, Andi Vasluianu și Emanuel Pârvu. Scurtmetraj românesc scris și regizat de actorul Andi Vasluianu, „Un duet” poate fi considerat, dincolo de nivelul comic, spumos, al dialogului, o parabolă filmică despre comunicare, despre comunicarea artistică și despre poveste în sens major. Restul e tăcere.

Un duet de Andi Vasluianu - CINEPUB

Regie: Andi Vasluianu
Scenariu: Andi Vasluianu
Distribuție: Ionuț Vișan, Mihai Calotă
Producător: Alexandru Teodorescu
Categorie: scurtmetraj
Gen: comedie
An: 2013
Durată: 7 minute
Subtitrări: engleză
Teritorii: –

4,746 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Un scenarist și un actor vorbesc despre proiectele lor profesionale, dar ajung să-și împărtășească sentimente intime și să-și facă reproșuri. Cu ajutorul berii și al vinului își regândesc și derulează înapoi discuția.

Mai multe detalii

„Un duet” este unul dintre cele trei scurtmetraje care alcătuiesc omnibusul prezentat la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul în 2013. Într-o zonă destinată proiecției de filme în aer liber, asezonată cu mult alcool, are loc o discuție între un actor și un scenarist. Conversația frizează absurdul, iar ruperea de sens se petrece atunci când actorul declară ritos că „nu mai există povești.”

De aici încolo neînțelegerea se amplifică, iar cei doi ajung să „deruleze” înapoi conversația de mai multe ori pentru a vedea care este vinovatul pentru comunicarea lor viciată. Comparat cu alte scurtmetraje românești recente, acesta pare să abordeze un comic de situație și de limbaj aproape clasice, în genul schițelor lui Caragiale.

Un film scurt de văzut și de savurat în colecția de scurtmetraje românești online a platformei Cinepub.

Replici din film:

„De ceva timp mă gândesc la un scenariu și habar n-am de unde să-l apuc.”
„Adevărul e că nu mai avem povești.”
„Exact la importanță n-ai fost tu atent.”

Festivaluri

  • Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul – România, 2013

Articole din presă

  • Andi Vasluianu debutează ca regizor la ediția aniversară a Festivalului de film Anonimul – www.libertatea.ro
  • Un film-omnibus semnat de Dorian Boguţă, Andi Vasluianu şi Emanuel Pârvu, la Anonimul – www.mediafax.ro
  • Film colectiv semnat de actorii Dorian Boguţă, Andi Vasluianu şi Emanuel Pârvu, la Festivalul Anonimul – www.ziarulmetropolis.ro
SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON