Synopsis

Căutări prin pustiu.

Regizoarea Andreea Păduraru semnează acest scurtmetraj – metaforă vizuală pentru dificultatea de a lua o decizie crucială. Din echipă fac parte Marius Panduru (imagine), Dragoș Apetri (montaj) și actrițele Florentina Năstase, Adina Lucaciu, Alexandra Marcu, Ioana Mărcoiu.

Ipoteze si predictii bazate pe teorii de Andreea Păduraru - CINEPUB

Regie: Andreea Păduraru
Scenariu: Andreea Păduraru, Adela Dan
Distribuție: Florentina Năstase, Adina Lucaciu, Alexandra Marcu, Ioana Mărcoiu, Serghei Chiviriga, Kai Hildrebrand, Ali Rezza Saled Munteanu
Producător: Anca Puiu
Imagine: Marius Panduru
Montaj: Dragoș Apetri
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2015
Durată: 21 minute
Subtitrări: engleză
Teritorii: –

9,507 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Confuză în legătură cu nunta ei iminentă și nesigură pe viitorul soț, Laura pleacă să găsească răspunsuri într-o excursie la mare alături de sora ei.

Mai multe detalii

Filmul Andreei Păduraru face parte din categoria de scurtmetraje românești care au atras atenția la festivalurile de gen, obținând și premii la Belgrad și la Trieste. Regizoarea stabilește o corespondență fină între stările psihice ale eroinei și elementele lumii exterioare acesteia: un drum la mare, opriri pe câmp, între culturi bătute de vânt, o terasă, o întâlnire cu un cunoscut și un dialog scurt despre apropiata ei nuntă, același câmp întunecat de furtună care anticipează și apoi secondează descărcarea emoțională a eroinei.

O fată care urmează să se mărite și, înainte de asta, face un drum la mare împreună cu sora ei. Vremea e bună, apoi vremea e proastă. Predicțiile, ipotezele și teoriile ne aparțin în exclusivitatea nouă, spectatorilor. Un film de văzut în galeria de scurtmetraje românești online de pe Cinepub.ro.

Replici din film:

„Capuccino e cu spumă de lapte sau cu frișcă?
Da.”

”Auzi, e o fată care lucrează aici, Andreea? Cred ca am fost colege în generală și am auzit că s-ar putea să lucreze aici.”
”Păi eu sunt Andreea, dar nu îmi aduc aminte de tine. Ah, dar mai e o colegă, Andreea, suntem două.”

„Băi, ești bărbat însurat, Marius! Nu ți-e rușine, băăă?”

Festivaluri:

  • Festivalul de Film de la Cannes, Romaina Short Waves – Franța, 2016
  • Festivalul Internațional de Film NexT – România 2016

Premii:

  • Cel mai bun film, Festivalul de Film Documentar și de Scurt Metraj de la Belgrad – Serbia, 2009
  • Premiul II (Premiul Publicului), Festivalul de Film de la Trieste – Italia, 2009
  • Cel mai bun scenariu de scurtmetraj, Concursul HBO organizat în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania – România, 2007

Articole din presă:

  • Două filme românești la Vienna Independent Shorts – www.aarc.ro
SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON