Synopsis

Dinamica Rural Urbană face parte din seria Tradiții Creative, o comunitate națională care aduce împreună inițiative din domeniul tradițiilor creative și își propune să le ofere vizibilitate, oportunități de dezvoltare, să încurajeze colaborarea, stabilirea de parteneriate și să inspire inițiativele viitoare.

Tradiții Creative: Ecosistemul tradițiilor (Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului)

Regie: Emi Gheorghe
Invitați: Teodor Frolu (Inițiator al proiectului România Tradițiilor Creative), Vintilă Mihăilescu (Inițiator al proiectului România Tradițiilor Creative), Alexandru Andrășanu (Director al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului), Adina Popa, Alina Ciobanu, Lili Farcasiu, Silvia Szakacs
Producător: DC Communication, Teodor Frolu
An: 2018
Categorie: scurtmetraj
Gen: documentar
Durată: 13 minute

1,501 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Putem asemăna tradițiile cu un copac căruia, dacă îi tăiem din frunze și din crengi, îi tăiem șansa la creștere și dezvoltare creativă.  Copacul din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului are o coroană bogată – o rețea în care se întrețese istoria pământului cu cea a locurilor și a oamenilor.

Un film produs de DC Communication, co-finanțat de AFCN

Mai multe detalii:

România Tradiţiilor Creative este platforma naţională deschisă tuturor celor interesaţi de acest domeniu, unde „tradițiile creative” încearcă să identifice și să promoveze un domeniu de graniță, permeabil, care se învecinează cu industriile creative, cu diversele curente „etno” etc., fără a se confunda însă cu acestea.

Ceea ce îl distinge este ceea ce am putea numi înzestrarea, adică modul particular în care este preluată și valorificată „zestrea” noastră tradițională.

În locul unei raportări „orizontale”, de preluare, circulație și combinație a unor teme și motive (de pildă, tendințele „fusion” de la etno-fashion la etno-food sau etno-music), „tradițiile creative” au o abordare „verticală”, care caută sensul peren al arte-factelor acestei moșteniri și nu elementele ei componente. Nu tradiții prelucrate altfel, ci tradiții care produc altceva.

SUSȚINE CINEPUB!
NEWSLETTER CINEPUB
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
Doresc să mă abonez
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON