Stii tu de Liviu Marghidan

Video & Photo

1 videos 1 photos

Ce nu știi, nu te afectează.

Scris şi regizat de Liviu Mărghidan, „Știi tu” este un scurtmetraj care spune povestea unui tânăr care află că soția îl înșeală, în cel mai rău mod cu putință.

Stii tu de Liviu Marghidan

Regie: Liviu Mărghidan
Scenariu: Liviu Mărghidan
Distribuție: Constantin Diță, Laura Voicu, Toma Dănilă, Claudiu Maier
Producător: Raul Dumitru
Imagine: Andrei Butică
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2008
Durată: 9 minute
Subtitrări: Engleză
Teritorii: România

42,980 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Când ajunge acasă de la serviciu, un tânăr își dă seama că soția îl înșeală cu un alt bărbat. Filmul arată reacțiile, sentimentele și emoțiile tânărului, aflat în fața ușii.

Mai multe detalii

 Ce se ascunde în spatele unei uși? Cât de intens poate fi scenariul pe care atât personajul, cât și spectatorul, și-l construiesc plecând de la universul sonor al situației-limită în care e pus protagonistul?

„Știi tu” e construit în jurul personajului principal și al trăirilor sale, care ajung să se schimbe dintr-o extremă în alta. Regizorul pornește de la aspectele auditive și creează un amalgam de stări și trăiri exprimate de protagonist.

Citim pe fața personajului curiozitate, teamă, rușine, dezgust, regret, furie. Este unul dintre acele scurtmetraje românești realizate ingenios, în care regizorul dilată momentul cheie al poveștii, scena unei trădări în dragoste, urmărind în detaliu reacțiile victimei.

Replici din film:

”Ce faci, dragă?

Uite, mă duc să duc apometrele, tu?”

Festivaluri:

  • Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki – Grecia, 2008
  • Festivalul Internațional de Film Anonimul – România, 2008