Synopsis

Dinamica Rural Urbană face parte din seria Tradiții Creative, o comunitate națională care aduce împreună inițiative din domeniul tradițiilor creative și își propune să le ofere vizibilitate, oportunități de dezvoltare, să încurajeze colaborarea, stabilirea de parteneriate și să inspire inițiativele viitoare.

Traditii creative - Scoala de la Bunesti - documentar online pe CINEPUB

Regie: Emi Gheorghe
Invitați: Dr. Ana Maria Goilav (fondator Școala de la Bunești), Dr. Petre Guran (fondator Școala de la Bunești),  Teodor Frolu (Inițiator al proiectului România Tradițiilor Creative), Vintilă Mihăilescu (Inițiator al proiectului România Tradițiilor Creative), Alexandru Andrășanu (Director al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului)
Producător: Teodor Frolu
An: 2018
Categorie: scurtmetraj
Gen: documentar
Durată: 12 minute

2,111 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

La Bunești, lucrul cu materialele naturale primordiale ca piatra, lemnul și pământul cultivă un tip de construire și de locuire minimală devenit mod de a trăi.

Un film produs de DC Communication, co-finanțat de #AFCN

Mai multe detalii:

România Tradiţiilor Creative este platforma naţională deschisă tuturor celor interesaţi de acest domeniu, unde „tradițiile creative” încearcă să identifice și să promoveze un domeniu de graniță, permeabil, care se învecinează cu industriile creative, cu diversele curente „etno” etc., fără a se confunda însă cu acestea.

Ceea ce îl distinge este ceea ce am putea numi înzestrarea, adică modul particular în care este preluată și valorificată „zestrea” noastră tradițională.

În locul unei raportări „orizontale”, de preluare, circulație și combinație a unor teme și motive (de pildă, tendințele „fusion” de la etno-fashion la etno-food sau etno-music), „tradițiile creative” au o abordare „verticală”, care caută sensul peren al arte-factelor acestei moșteniri și nu elementele ei componente. Nu tradiții prelucrate altfel, ci tradiții care produc altceva.

SUSȚINE CINEPUB!
NEWSLETTER CINEPUB
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
Doresc să mă abonez
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON