Synopsis

Psihedelia, Amélie Poulain și un covor semi-magic se întâlnesc “Dialog degeaba”, un scurtmetraj de neuitat de Ștefan Bîtu-Tudoran

Dialog Degeaba - scurtmetraj experimental UNATC online pe CINEPUB

Regie: Ștefan Bîtu-Tudoran
Scenariu: Ștefan Bîtu-Tudoran
Distribuție: Alexandra Para, Ștefan Pârcălăbescu, Mariana Gavriciuc, Costin Dănăilă, Andrei Cercel Duca, Cristian Georgescu, Cosmin Riti, Alexandra Ivan, Ilinca Șerban, Lorincz Lorand.
Producător: UNATC
Imagine: Florin Marica
Montaj: Cristian Georgescu, Ștefan Bîtu-Tudoran
Sunet: Bogdan Moroșanu
Muzică: Cristian Georgescu, Ștefan Bîtu-Tudoran, Ștefan Pârcălăbescu, Cosmin Riti, Andrei Cercel Duca, George Ștefan
An: 2022
Categorie: scurtmetraj
Gen: Experimental, Docuficțiune
Durată: 9 minute

3,380 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Când o Reporteră află din ziar despre prietenia dintre Ștefan, un tânăr muzician și Călin, covorul său vorbitor, organizează un interviu cu intenția de a înțelege acest caz straniu și cum de covorul gândește și se exprimă prin viu grai.

Mai multe detalii

Filmat pe peliculă 35mm în cadrul examenului de licență al departamentului de Imagine – Film, UNATC, promoția 2017, filmul experimental „Dialog Degeaba” este inspirat din povestea scurtă intitulată „Ramon” a cărui autor este chiar actorul care joacă rolul personajului principal din film, Ștefan Pârcălăbescu. Examenul a fost susținut de operatorul și colegul meu de an, Florin Marica, pe care l-am cunoscut în primii ani ai facultății și care și-a încredințat scenariul și regia filmului de licență unui prieten, de la secția de scenaristică a UNATC.

Filmul tratează perspectiva unui tânăr nihilist, un adept al solipsismului care consideră că indiferent de nivelul amănunțit al investigației și de empatia de care suntem capabili să dăm dovadă, nu putem înțelege până la capăt o perspectivă străină trăirilor noastre, atât timp cât ne lipsește experiența trăirilor autentice care au dus la concluzia perspectivei străine.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON