Synopsis

O-discuție-cu-István-Teglas-moderată-de-Nadine-Vlădescu

La CINEPUB LIVE vă propunem o întâlnire cu unul dintre cei mai prezenți actori români de pe scena teatrului bucureștean: István Teglas. ”În meseria asta e greu să te simți normal la cap” declara István Teglas într-un interviu.

Vă invităm la o discuție despre metamorfoze, despre teatru și teatru-dans și despre viața în lumea teatrului bucureștean a unui fost fost student la Târgu Mureş, la secţia maghiară a Universităţii de Teatru din oraș, ”a singurului actor de limba maghiară care a reușit să facă performanță în București și care a urcat pe scena TNB-ului” (actorul Marius Manole în Ziarul Metropolis).

Cu peste 40 de roluri în importante spectacole jucate, printre altele, la Teatrul Național din București (unde în prezent este angajat), la Teatrul Odeon, la Teatrul Metropolis, la Point, la Godot Cafe-Teatru sau la Apollo 111, István Teglas este unul dintre cei mai activi tineri actori români.

În film, poate fi văzut în scurtmetrajul Skin (regia Ivana Mladenovic) și lungmetrajul Autoportretul unei fete cuminți (regia Ana Lungu).