Synopsis

Când un making-of, adică acea specie de documentar brut filmat în timpul realizării unei opere cinematografice, devine relevant şi pentru un public mai larg? În primul rând, când este vorba de un mare film şi de un cineast important. Este cazul making-of- ului la „Moartea domnului Lăzărescu”, filmul-cult al lui Cristi Puiu. Un making-of filmat de Andreea Păduraru (trecută pe genericul de la „…Lăzărescu” drept asistent de regie). Valoarea documentarului este dată nu atât de redarea atmosferei de pe „platoul de filmare”, cât de devoalarea felului de a lucra al lui Cristi Puiu, în special cu actorii şi cu operatorul. (Ionuț Mareș)

Cronologic, noapte de noapte, spectatorul poate participa la filmări împreună cu regizorul, actorii, operatorul, sunetistul și toți ceilalți care au creat povestea lui Lăzărescu, poate intra în culisele unuia dintre cele mai premiate filme românești. Un making of care răspunde la multe dintre întrebările pe care le ridică ”Moartea domnului Lăzărescu”, pelicula semnată de Cristi Puiu și devenită deja un film-cult.

Moartea domnului Lazarescu, un making of de Andree Păduraru - CINEPUB

Regia: Andrea Păduraru
An: 2009
Gen: documentar / making of
Durată: 93 minute

34,608 – Spectatori Cinepub

Sinopsis

Realizarea unui astfel de film cum e Moartea Dl Lăzărescu e o activitate extraordinar de complexă, și marea teamă a fost, că nu voi putea reda asta în imagini. Au trecut patru ani și, în 2009, am reluat montajul materialului filmat. După atâta timp, a fost mult mai simplu să hotăresc abordarea: totul e cronologic, în ordinea în care filmul a fost filmat, dar nu în cronologia interioară a filmului. Din aproape fiecare zi de filmare am ales ceea ce mi s-a părut, că are o valoare, care transcende emoțiile și impresiile mele de moment.

Mă interesau mult emoțiile oamenilor, care lucrau și felul în care ei interacționau, mai putin m-au interesat tehnica și lucrurile practice legate de filmare. Am avut mereu în minte ca, pentru multe zile, am trăit cu toții doar noaptea (filmul a fost filmat exclusiv noaptea). Auzeam ce se întamplă în lume doar intermediat de TV sau ziare. Am avut privilegiul să lucrez și să filmez making of-ul filmului Moartea Dl. Lăzărescu și privilegiul de a-mi lua atât de mult timp până la terminarea lui.” Andrea Păduraru.

Festivaluri

  • Festivalul de Film de la Astra – România, 2009
SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON