Synopsis

CINEPUB LIVE-filme romanesti- - Lucian Georgescu in dialog cu Stere Gulea

Eveniment Offline la Cărturești Verona transmis  online pe www.cinepub.ro.

Cu ocazia lansării filmului „Moromeții 2” în cinematografe, vă invităm la o discuție despre cinema între Lucian Georgescu și Stere Gulea. „Moromeții 2” continuă să fie cel mai popular film românesc din ultimele două decenii, cu aproape 120 000 de spectatori după prima săptămână de lansare.

„Moromeții 2 e o întreprindere extrem de provocatoare, pentru că ai deja un model excelent – romanul, și filmul anterior care, spre bucuria mea, a devenit destul de popular. E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară Stere Gulea. (sursă: www.dcnews.ro)

Stere Gulea a mai regizat filme precum Iarba verde de acasă (Premiul ACIN, 1977), Piaţa Universităţii, România (Premiul UCIN, 1991), Stare de fapt (1996) sau Sunt o babă comunistă (2013). Între 1990 – 1995 a fost decanul Academiei de Teatru și Film.

Lucian Georgescu, director al agenției de comunicare GAV, lucrează în advertising de peste 20 de ani, dar pentru el filmul este adevărata carieră. Predă la UNATC, este scenarist, regizor, producător și, mai nou, un fel de Robin Hood al cinematografiei românești. Vede cinematografia ca pe o lecție de viață și democrație și a lansat […] cel mai generos proiect din industria locală – un cinematograf online unde filmele românești se pot vedea gratuit și în mod legal. Fără niciun truc”, Iulia Stancu despre Lucian Georgescu. (www.bucharestgentleman.ro)

SUSȚINE CINEPUB!
NEWSLETTER CINEPUB
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
Doresc să mă abonez
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON