Her birthday present de Răzvan Dü - CINEPUB

Video & Photo

1 videos 1 photos

Cel mai frumos cadou

Regizat, scris, produs și editat de Răzvan Dü, „Her Birthday Present” – film de animație – reprezintă, alături de Crooked, în regia lui Tudor Botezatu, selecția de scurtmetraje românești pentru Filminute, Festivalul Internațional de Filme de un minut, ediția din 2017. Răzvan Dü a fost câștigător al Mențiunii Juriului la ediția din 2016 a aceluiași festival.

În festival au fost proiectate scurtmetraje din alte 16 țări: Austria, Canada, Chile, China, Columbia, Danemarca, Franța, Iran, Mexic, Filipine, Rusia, Singapore, Spania, Turcia, UK și SUA.

„E întotdeauna fascinant să vedem cât de concis, concret și profund reflectă filmele de un minut lumea în care trăim. De la diferitele crize și amenințări umanitare, la căutarea omului modern îndreptată spre adevăr și înțelegere în relații, boală și chiar viața de după – vedem atât de multe aspecte curente ale vieții noastre reflectate în film, de cele mai multe ori în moduri neașteptate”, a spus John Ketchum, co-fondatorul și directorul executiv al festivalului.

Her birthday present de Răzvan Dü - CINEPUB

Regie: Răzvan Dü
Scenariu: Răzvan Dü
Distribuție: Ana Udroiu, Laur Drăgan
Producător: Răzvan Dü, Ionuț Gighileanu & Bogdan Mosorescu
Montaj: Răzvan Dü
An: 2017
Categorie: scurtmetraj animație
Gen:  dramă
Durată: 1 minut
Subtitrări: engleză
Teritorii:

1,258 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Un scurtmetraj care privește cu umor partea întunecată a relațiilor.

Mai multe detalii

Scurtmetrajul „Her birthday present” este o poveste de despărțire. În drum spre cumpărături, de ziua ei, el află care ar fi pentru ea cel mai frumos cadou. Alegerea prezentării subiectului ca film de animație aruncă întâmplarea povestită în acel derizoriu sau comic pe care Răzvan Dü, regizorul, l-a căutat. Un scurtmetraj aparte de accesat în lista de scurtmetraje românești online de pe Cinepub.ro.

Replici din film:

„Să-mi zici unde să te las.
Poftim? Mergem la Auchan, nu?
Nu. Eu merg la Auchan.
Ce?
Ție ți-am făcut bagajele.”

Festivaluri

  • Filminute, Festivalul Internațional de Filme de un minut, 2017