Synopsis

CINEPUB LIVE - Eugen Ciurtin - Bogdan Tataru Cazaban - Vlad Sovarel

Marți, 24 aprilie, ora 18:30 @ Librăria Cărturești Verona
Online pe www.cinepub.ro sau offline la Librăria Cărturești 

Bogdan Tătaru-Cazaban a urmat studii de filozofie și teologie la Universitatea din București și stagii de cercetare la Colegiul Noua Europă (București) și la EHESS/Maison des Sciences de l’Homme (Paris). Este doctor în filozofie al Universității din București, cercetător științific la Institutului de istorie a religiilor al Academiei Române și membru al mai multor asociații și societăți academice.

A publicat, printre altele, Dumitru Stăniloae sau paradoxul teologiei, în colaborare cu Teodor Baconsky (Anastasia, 2003); Pluralitatea metafizicii medievale. Istorie şi structuri (Polirom, 2005); O filozofie a intervalului. In honorem Andrei Pleşu, în colaborare cu Mihail Neamțu (Humanitas, 2009). A tradus din Augustin (Humanitas, 2004; Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă, 2010), Boethius (Polirom, 2003) sau Hugo din Saint-Victor (Univers Enciclopedic, 2005). (sursa: www.humanitas.ro)

Vlad Şovărel aparţine tinerei generaţii de indologi şi traducători din sanskrită. Şi-a început studiile de indianistică în 1990 la Universitatea Bucureşti. A urmat apoi un stagiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând atât tradiţia advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaňkarācārya, cât şi cea a sivaismului kasmirian (Trika). Pe lângă traduceri, coordonează şi îngrijeşte volume sau colecţii de indianistică. (sursa: www.fundatiacaleavictoriei.ro)

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON