Synopsis

CINEPUB LIVE - Eugen Ciurtin - Bogdan Tataru Cazaban - Vlad Sovarel

Marți, 24 aprilie, ora 18:30 @ Librăria Cărturești Verona
Online pe www.cinepub.ro sau offline la Librăria Cărturești 

Bogdan Tătaru-Cazaban a urmat studii de filozofie și teologie la Universitatea din București și stagii de cercetare la Colegiul Noua Europă (București) și la EHESS/Maison des Sciences de l’Homme (Paris). Este doctor în filozofie al Universității din București, cercetător științific la Institutului de istorie a religiilor al Academiei Române și membru al mai multor asociații și societăți academice.

A publicat, printre altele, Dumitru Stăniloae sau paradoxul teologiei, în colaborare cu Teodor Baconsky (Anastasia, 2003); Pluralitatea metafizicii medievale. Istorie şi structuri (Polirom, 2005); O filozofie a intervalului. In honorem Andrei Pleşu, în colaborare cu Mihail Neamțu (Humanitas, 2009). A tradus din Augustin (Humanitas, 2004; Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă, 2010), Boethius (Polirom, 2003) sau Hugo din Saint-Victor (Univers Enciclopedic, 2005). (sursa: www.humanitas.ro)

Vlad Şovărel aparţine tinerei generaţii de indologi şi traducători din sanskrită. Şi-a început studiile de indianistică în 1990 la Universitatea Bucureşti. A urmat apoi un stagiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând atât tradiţia advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaňkarācārya, cât şi cea a sivaismului kasmirian (Trika). Pe lângă traduceri, coordonează şi îngrijeşte volume sau colecţii de indianistică. (sursa: www.fundatiacaleavictoriei.ro)