Luna de Miere - scurtmetraj UNATC - CINEPUB

Video & Photo

1 videos 1 photos

Probleme extraconjugale

Un scurtmetraj semnat de Sebastian Mihăilescu, prezent la competiția NexT în 2016 și la Zilele Filmului Românesc în Oslo și Stockholm.

Luna de Miere - scurtmetraj UNATC - CINEPUB

Regie: Sebastian Mihăilescu
Distribuție: Iulia Ciochina, Silviu Debu
Scenariu: Andrei Epure, Sebastian Mihăilescu
Producător: UNATC Film
Imagine: Ana Drăghici
Sunet: Victor Miu
An: 2014
Categorie: scurtmetraj
Gen: ficțiune
Durată: 12 minute

4,368 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

La nunta unui prieten, Bogdan și Irina discută despre o situație extraconjugală care ar putea răni iremediabil familia. Irina pare a fi cea rațională, încearcă să-l calmeze pe Bogdan. Cu toate acestea, sosirea miresei, înconjurată de bărbați mascați, este singura cale prin care poate scăpa de furie.

Mai multe detalii:

În cinemaul românesc cele mai deosebite evenimente din viața omului, botezul, nunta și înmormântarea se transformă treptat în zone ușor de observat și exploatat. Asemenea unui tablou, aceste evenimente se deschid și reflectă o lume a lor, o lume singulară, care păstrează în esența lor atât de multe probleme, atât de multe lucruri ce trebuie spuse la momentul potrivit, alături de cineva potrivit. De cele mai multe ori, această fuziune cedează sau nu există de la bun început, drept urmare, ele se transformă în momente pline de tensiune, neverosimile și zgomotoase. În acest scurtmetraj, nunta devine contextul simbolic în care cei doi frați se luptă în contradictoriu cu ceea ce simte fiecare pentru noua viața aleasă de mama lor.

Festivaluri

  • Festivalul NexT, 2016, București, Competiție Internațională