Synopsis

CINEPUB LIVE - Andrei Rus în dialog cu Ivana Mladenovic

Continuăm transmisiunile live realizate în urma parteneriatului cu One World Romania. Warm-up #OWR11 înseamnă, de data aceasta, proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari” (luni, 5 martie, 19:30, la Cinema Elvire Popesco), lungmetrajul de debut al Ivanei Mladenovic, inspirat de romanul autobiografic al lui Adrian Schiop.

După proiecția filmului, începând cu ora 21:30, co-directorul festivalului One World Romania, Andrei Rus, va discuta cu Ivana Mladenovic (offline la Cinema Elvire Popescu și online pe cinepub.ro) despre ce a însemnat dezvoltarea, realizarea și lansarea unui film cu un subiect controversat în această perioadă tensionată. În lumina ultimelor evenimente – proiecții întrerupte de organizații ultra-ortodoxe în repetate rânduri și locații din București – este momentul propice să discutăm despre eventuale soluții pentru prevenirea acestor situații în viitor.

„Soldații. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Curând cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON