Synopsis

CINEPUB LIVE - Dan Plesa - Marius Ciurtin

Marți, 6 februarie, ora 19:00
Offline la Cărturești Verona sau online pe www.cinepub.ro.

„Am legat literatura de viaţă şi de experienţa morţii, adică accident, deznădejde, regret. Profilul nostru de cititor e strict legat de experienţa noastră de viaţă” (Marius Chivu, adevărul.ro).

Important scriitor, traducător şi cronicar literar, Marius Chivu este invitatul unei noi ediții Cercul. Vă propunem o discuție despre literatură și interconexiunea acesteia cu experiența personală, alături de un autor care a scris, printre altele, jurnalul de călătorie Trei săptămâni în Himalaya și care consideră că ”o călătorie este mai importantă chiar decât cititul unor cărţi“ (adevărul.ro).

1,498 – Spectatori Cinepub

Marius Chivu a debutat cu volumul de poezie Vântureasa de plastic (Editura Brumar, 2012). A publicat jurnalul de călătorie Trei săptămâni în Himalaya (Editura Humanitas, 2012/ 2014), cartea de interviuri Ce-a vrut să spună autorul (Editura Polirom, 2013) şi volumul de proză scurtă Sfârşit de sezon (Editura Polirom, 2014). A iniţiat şi coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Editura Humanitas, 2008) și volumul colectiv Primul meu porno (Editura ART, 2011).

Este coautorul antologiei Dilema veche. Cu ochii-n 3,14 (Editura Humanitas, 2016). Din 2005 este redactor-editor al revistei Dilema veche, unde ţine cronica literară, editorialist al revistei ELLE și editor al revistei trimestriale de proză scurtă iocan (alături de Florin Iaru şi Cristian Teodorescu). (sursă: humanitas.ro)

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON