CINEPUB LIVE - Dan Plesa - Marius Ciurtin

Video & Photo

1 videos 1 photos
CINEPUB LIVE - Dan Plesa - Marius Ciurtin

Marți, 6 februarie, ora 19:00
Offline la Cărturești Verona sau online pe www.cinepub.ro.

„Am legat literatura de viaţă şi de experienţa morţii, adică accident, deznădejde, regret. Profilul nostru de cititor e strict legat de experienţa noastră de viaţă” (Marius Chivu, adevărul.ro).

Important scriitor, traducător şi cronicar literar, Marius Chivu este invitatul unei noi ediții Cercul. Vă propunem o discuție despre literatură și interconexiunea acesteia cu experiența personală, alături de un autor care a scris, printre altele, jurnalul de călătorie Trei săptămâni în Himalaya și care consideră că ”o călătorie este mai importantă chiar decât cititul unor cărţi“ (adevărul.ro).

1,254 – Spectatori Cinepub

Marius Chivu a debutat cu volumul de poezie Vântureasa de plastic (Editura Brumar, 2012). A publicat jurnalul de călătorie Trei săptămâni în Himalaya (Editura Humanitas, 2012/ 2014), cartea de interviuri Ce-a vrut să spună autorul (Editura Polirom, 2013) şi volumul de proză scurtă Sfârşit de sezon (Editura Polirom, 2014). A iniţiat şi coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Editura Humanitas, 2008) și volumul colectiv Primul meu porno (Editura ART, 2011).

Este coautorul antologiei Dilema veche. Cu ochii-n 3,14 (Editura Humanitas, 2016). Din 2005 este redactor-editor al revistei Dilema veche, unde ţine cronica literară, editorialist al revistei ELLE și editor al revistei trimestriale de proză scurtă iocan (alături de Florin Iaru şi Cristian Teodorescu). (sursă: humanitas.ro)