Synopsis

CINEPUB LIVE - Tatiana Niculescu si Catalin Striblea - Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu.

Marți, 8 iulie, de la ora 19.00, în Librăria Cărturești Verona, Tatiana Niculescu și Cătălin Striblea au discutat despre filosoful Nae Ionescu, una dintre cele mai importante figuri ale perioadei interbelice din România. Personaj enigmatic și controversat, mentor și ideolog, având ca discipoli alte personalități ale epocii (Mircea Eliade, Emil Cioran, Mihail Sebastian etc.), Nae Ionescu a construit o voce ale cărei ecouri se aud încă și astăzi.

TATIANA NICULESCU este scriitoare, autoare a biografiilor istorice Regina Maria: Ultima dorință (Humanitas, 2015, 2016, 2018), Mihai I, ultimul rege al românilor, (Humanitas, 2016), Mistica rugăciunii și a revolverului: Viața lui Corneliu Zelea Codreanu (bestseller Humanitas, 2017), Ei mă consideră făcători de minuni: Viața lui Arsenie Boca (Humanitas, 2018), Regele și Duduia: Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee (bestseller Bookfest 2019, Humanitas, 2019), Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu (2020).

CĂTĂLIN STRIBLEA este un jurnalist român, născut în Vaslui. S-a îndrăgostit de presă în liceu, când a avut primele contacte cu meseria, la un radio local. Facultatea de Drept a făcut-o la Iași. Apoi, în anul 2000 a venit în București și a început să lucreze în presa centrală. Cariera să este legată de nume importante în media locală și internațională, precum BBC, Realitatea sau Digi FM. Jurnalistul are o activitate intensă în mediul online, fiind printre cei mai cunoscuți bloggeri din România.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON