Synopsis

Un film documentar experimental, semnat de Laurențiu Damian, rezultat al proiectului GRANT, inițiat de UNARTE în 2011. „Corpus” este o meditație audio-vizuală asupra corpului omenesc, un colaj dinamic de dans, imagini de ecografie, cadre studiate realizate la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, fotografii în case tradiționale din mediul rural, imagini de arhivă documentând crime în masă, toate accentuate de comentariul cultural care conține citate din texte splendide de Cezar Ivănescu, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Petre Ghelmez, Marin Sorescu, dar și texte de referință ale culturii universale (Faust). Corpul e surprins în toate dimensiunile lui, în „facere și desfacere”, în dimensiunea socială, istorică, biologică, iar invitația de a medita făcută spectatorului vine din felul în care aceste dimensiuni ale existenței corporale sunt suprapuse și sincronizate.

Corpus de Laurențiu Damian - CINEPUB

Regia: Laurențiu Damian
Scenariul: Laurențiu Damian
Comentariu: Anghel Damian
Imaginea: Dănuț Pădure
Sunet: Ștefan Elefteriu
Producători:Editura Video
An: 2011
Gen: film documentar
Durată: 36 minute

5,140 – Spectatori Cinepub

Sinopsis

Un film-eseu care compune și descompune, în mod plastic, trupul uman, devenit argument pentru un discurs vizual cu rezonanțe filozofice.

Vizioneaza si alte filme documentare pe platforma Cinepub.

Premii

  • Premiul special al juriului și Premiul pentru montaj, UCIN – România, 2011
SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON