Synopsis

Răzbunarea trucată e la fel de bună ca cea reală.

O emisiune TV care dă șansa unei revanșe regizate cetățenilor nedreptățiți. Un scurtmetraj ingenios și amuzant, răsplătit cu Mențiune Specială ZFR la TIFF 2013.

Pastila-fericirii-de-Cecilia-Felméri-CINEPUB

Regie: Cecilia Felméri
Scenariu: Ruxandra Ioanid, Cecilia Felméri
Distribuție: Adina Cristescu, Tania Popa, Dana Voicu, Virgil Aioanei, Adrian Titieni, Oana Ioachim
Producător: Natalia Gurău
Imagine: Vlad Lomasan
Montaj: Eugen Kelemen
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2012
Durată: 12 minute
Subtitrări: engleză
Teritorii: –

157,882 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Răzbunarea. Te unge pe suflet. Dar totul are un preț…

Mai multe detalii

Realizat în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică ”I.L Caragiale, „Pastila fericirii” este unul dintre acele scurtmetraje ingenioase, în care umorul și ironia merg mână în mână, pentru ca, la final, spectatorul să rămână cu mai multe întrebări deschise.

Până unde poate merge răzbunarea? Cât din viața noastră de zi cu zi reprezintă intercațiuni anormale, pe care am ajuns să le tratăm ca fiind parte din normalitate? Cât ești dispus să schimbi? Și cât să accepți?

Criticii spun:

„Nu am mărunt! Nu am să vă dau rest! Vă sunt cunoscute replicile astea? Eventual aruncate cu un ton acuzativ, ca şi cum ar fi vina ta că vânzătoarea nu are să-ţi dea rest, ca şi cum e obligaţia ta să ai banii potriviţi atunci când vrei să cumperi ceva şi, în fine, ca şi cum ar fi jobul tău să uşurezi viaţa clienţilor care, până la urmă, îţi plătesc salariul. Iar unele dintre ele au şi atitudini princiare, ca şi cum ţi-ar face o favoare că-ţi vând ceva. Pe banii tăi.” (Ruxandra Predescu – www.printreranduri.eu )

Replici din film:

„Să stiti ca sunteti plătită ca să vindeți bilete și să aveți mărunt nu ca să stați toată ziua cu fundul pe scaun și să mancați în timpul serviciului.”
„Eu v-am spus de la început că nu am mărunt.”

Festivaluri:

  • 2013 – TIFF – Menţiune specială – Zilele Filmului Românesc
SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON