Synopsis

Renovare de cuplu

Tudor Aaron Istodor, selectat în programul Shooting Stars la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, interpretează rolul vânzătorului de la Brico, care este mult prea prietenos cu Ana, venită la cumpărături alături de prietenul ei.

Bricostore de Andreea Păduraru - CINEPUB

Regie: Andreea Păduraru
Scenariu: Andreea Păduraru
Distribuție: Klara Tompa, Tudor Hristescu, Tudor Aaron Istodor
Producători: Anca Puiu
Imagine: Tudor Mircea
Montaj: Mihai Vasilache
Categorie: scurtmetraj
Gen: comedie
An: 2007
Durată: 21 minute
Subtitrări: engleză

64,389 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Ana și Paul încearcă să profite de o pauză la serviciu pentru a face cumpărături într-un magazin de obiecte pentru casă și grădină. Paul vorbește tot timpul la telefon, iar Ana intră în vorbă cu un vânzător. Este ajutorul lui mai mult decât simplă bunăvoință?

Mai multe detalii

Aflat în mod inspirat în colecția de scurtmetraje românești online a Cinepub, „Stejarii verzi” abordează un subiect emoționant: doi frați minori, aflați în grija statului, ajung în situația de a fi separați fiindcă fetița (în vârstă de 4-5 ani) urmează să fie adoptată de o familie din Elveția.

Până la momentul adopției iminente, fratele (mai mare, în vârstă de 11-12 ani) și sora împart iubire și solidaritate frățească, dar și bucuria jocului, cu alte cuvinte, o copilăre – o lume perfectă în sine, deși trăită în cele mai dure condiții. Lumea micului George se va prăbuși când acesta află de că sora lui, Gabi, urmează să plece în curând, pentru totdeauna.

O poveste tulburătoare, sensibilă, cu personaje inocente și vulnerabile – ingrediente speciale ale unui film care se înscrie în categoria de scurtmetraje românești cu temă socială.

Criticii spun:

„…ceea ce trebuia să fie un moment fericit sau cel puţin banal se dovedeşte revelator pentru o aparentă criză de cuplu. O criză evidenţiată prin prezenţa unui al treilea personaj, un vânzător (Tudor Aaron Istodor) cu un comportament comic-absurd şi care face o pasiune pentru Ana.” (Ionuţ Mareş – www.filmele-maresalului.blogspot.ro)

Replici din film:

„Ce-ai văzut la televizor?
Prostii.”

„Mi-e frică. Pot să dorm cu tine?”

„O să fie bine. Are o familie bogată în Elveția…”

„E prea mare ca să-l uite pe George.”

„George, unde mergem?”

„Mi-e foame! Mi-e foame!”

Festivaluri:

  • Festivalul Internațional de Film ”Curta Cinema”, Rio de Janeiro – Brazilia, 2008
  • Festivalul Internațional de Film ”Belo Horizonte”, Lisabona – Portugalia, 2008
  • Festivalul Internațional de Film NexT – România, 2008

Articole din presă:

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON