Synopsis

Începutul unei mari și frumoase prietenii dintre un blatist obraznic și un veteran de război

„Trenul foamei” este un film de scurtmetraj regizat și scris de Viorel Timaru, care explorează situația întâlnirii inedite dintre reprezentații a două generații diferite care par să nu aibă nimic în comun în afara călătoriei pe care o împart.

Trenul Foamei de Viorel Timaru

Regie: Viorel Timaru
Scenariu: Viorel Timaru
Distribuție: Mircea Andreescu, Silviu Debu
Producător: Tudor Giurgiu/Libra Film
Imagine: Oleg Mutu
Montaj: Silviu Marianciuc
Categorie: scurtmetraj
Gen: comedie, dramă
An: 2010
Durată: 25 minute

390,415 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Trenul foamei aduce laolaltă două personaje total diferite, care, în alte condiţii, cu greu ar putea face o echipă: un tânăr rebel care nu are destui bani pentru biletul de tren şi un bătrân veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, care, deşi pare „expirat”, reuşeşte totuşi să depăşească diferenţa dintre generaţii.

Mai multe detalii

Scurtmetrajul regizat de Viorel Timaru prezintă două eșantioane ale unor generații complet diferite, aduse împreună în simbolicul tren al foamei. Un tânăr cu o viață tumultoasă întâlnește un veteran de război și, amândoi mânați de lipsa banilor, decid să călătorească împreună ca urmare a unui schimb de favoruri: tânărul se dă drept însoțitor și primește gratuitate pe tren, iar bătrânul îi cere jumătate din prețul biletului ca recompensă.

Deși aparent un inadaptat al secolului 21 și cu toate că insuflă o melancolie prin situația sa de viață, bătrânul nu pare să simtă o mare diferență dintre perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și prezent. Filmul este o gură de aer proaspăt în noile scurtmetraje românești, o poveste cu „un cuplu ciudat” de protagoniși și cu adânci tușe de dramă. Cinepub face posibilă vizionarea acestui film și a altor scurtmetraje românești online.

Replici din film:

 „Nu mergeți?
Unde să merg, nene?
Păi, unde mergeți?
Auzi, mă lași în pace, da?”
„Da’ de ce crezi tu că vreau bilet? Io-s blatist.”
„Mergem la București?
Să trăiești!”
„Bă, da’ avar mai ești! Ca toți moșii!”
„Și eu eram obraznic, da’ aveam mai mult respect: nu urinam în capul nimănui.”

Festivaluri:

  • Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Zilele Filmului Românesc – Cluj-Napoca, România, 2010

Articole din presă

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON