Ai o poveste grozavă pe care vrei să o împărtășești cu toată lumea?
Încă mai ai timp să te înscrii în competiția Festivalului internațional de filme de un minut, Filminute.

Filminute provoacă cineaști, scriitori, animatori, designeri și producători creativi, profesioniști dar și amatori, să creeze și să prezinte cele mai bune filme de un minut din lume! 60 de secunde – nici mai mult, nici mai puțin. Înscrierile au loc până pe 15 septembrie 2021, la miezul nopții, iar competiția va avea loc între 15 octombrie și 15 noiembrie 2021. Cele 25 de filme selectate în acest an vor fi supuse atât votului publicului, cât și aprecierii unui juriu internațional format din personalități din diverse domenii precum film, arte sau comunicare.

Filminute a fost fondat în 2005 de către documentaristul canadian John Ketchum, iar prima ediție a festivalului a avut loc în septembrie 2006, având de-a lungul anilor o importantă  selecție de film românesc. Filminute promovează filme cu un mix echilibrat de content, dialog, storytelling și sound design, din categorii precum ficțiune, animație sau documentar.

“Cele mai bune filme de un minut ne rămân în minte mult după terminarea celor 60 de secunde. Dacă sunt cu adevărat bune, ca orice film grozav, generează discuții, provoacă perspective și credințe, ne emoționează și ne ajută să înțelegem mai bine cine suntem și către ce ne îndreptăm.”, John Ketchum.

“Îl cunoșteam pe John Ketchum din industria de advertising, el fiind unul dintre puținii oameni de marketing educați, rafinați, interesanti. I-am ”vândut” atunci primul și – pînă astăzi – unul dintre cele mai ample programe de marketing cultural românesc, după un pitch în care John a ascultat fascinat o prezentare creativă bazată pe ”Trilogia Culturii” a lui Blaga și pe teoria matricei ondulatorii a spațiului mioritic. Era prima introducere a canadianului în cultura românească, iar ulterior, când ne-am descoperit pasiunea comună, filmul, am devenit prieteni. Ceea ce a realizat el cu Filminute este un miracol care durează de șase ani, nu șaizeci de secunde. Sîntem onorați să fim în continuare parteneri ai Festivalului și să vă prezentăm pe cinepub.ro producții premiate în anii anteriori.”, Lucian Georgescu, cinepub.ro.

Poate vă place și ...