Synopsis

Departe de a se încadra în arhiva prăfuită a operelor cândva la modă, „Valurile Dunării” se plasează hotărât într-o autonomie atemporală rezervată numai capodoperelor.

Valurile Dunarii - film lungmetraj online subtitrat - CINEPUB

Regie: Liviu Ciulei
Scenariu: Liviu Ciulei
Distribuție: Liviu Ciulei, Irina Petrescu, Lazăr Vrabie
Producător: Studioul cinematografic „București”
Imagine: Grigore Ionescu
Montaj: Rada Izrael
Sunet: Oscar Coman
Muzică: Theodor Grigoriu
An: 1959
Categorie: lungmetraj
Gen: Dramă, Război
Durată: 100 minute

9,377 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Doi bărbați și o femeie călătoresc pe un șlep încărcat cu armament, pe Dunăre, în august 1944, printre minele puse de hitleriști. Tensiunea dintre ei e sporită, întâi de primejdie, apoi de suspiciunea și rivalitatea masculină.

CE SPUN CRITICII

„Un film de istorie apropiată, de istorie „trăită”, a cărui acțiune se petrece în august 1944, spre sfârșitul celui de al doilea război mondial. Fără a diminua semnificațiile intrigii, Liviu Ciulei a transformat trama propriu-zisă în pretext, pariul său – câștigat – cu cinematografia  constând în demersul portretistic, în confruntarea caracterelor angrenate în conflict” (Călin Căliman – Istoria filmului românesc)

FESTIVALURI / PREMII

  • 1960 – Karlovy Vary – Premiul I

ARTICOLE MEDIA

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON