Suspense 101 de George Dorobanțu

Video & Photo

1 videos 1 photos

O fată și o ușă sunt tot ce îți trebuie pentru un thriller.

Prezent la festivaluri de film din România, Italia și Irlanda, Suspense 101 este o creație aparte în galeria de scurtmetraje românești. Filmul este un thriller realizat de George Dorobanțu în 2012 cu Iulia Verdeș în rolul unei tinere care se trezește în fața unei uși închise din spatele căreia se aud zgomote ciudate.

Suspense 101 de George Dorobanțu

Regie: George Dorobanțu
Scenariu: George Dorobanțu
Distribuție: Iulia Verdeș
Producător: Alexandra M. Păun
Imagine: George Dorobanțu
Montaj: George Dorobanțu
Categorie: scurtmetraj
Gen: thriller
An: 2012
Durată: 16 minute
Subtitrări: –

8,279 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

O fată se trezește pe un culoar subteran, rezemată de o ușă, din spatele căreia se aud zgomote stranii. Nu are mult timp la dispoziție ca să elucideze situația.

Mai multe detalii

George Dorobanțu pare preocupat de dezvoltarea unor povești în spații închise în care personajele sunt captive. Dacă în lungmetrajul său de debut, „Elevator”, doi tineri rămâneau blocați într-un lift, în „Suspense 101” o fată se trezește pe un culoar subteran. Aceeași Iulia Verdeș din „Elevator” interpretează și rolul unicului personaj din scurtmetrajul al cărui suspans crește gradual, odată cu trecerea timpului.

Coloană sonoră are un rol esențial în crearea suspansului, prin zgomotele care se aud din spatele ușii și care lasă spectatorului doar alternativa de a-și imagina ce se află de partea cealaltă. Unul dintre acele puține scurtmetraje românești care explorează filmul de gen.

Festivaluri:

  • Festivalul Internațional de Film ANONIMUL – România, 2012
  • Con I Minuti Contati International Film Festival – Italia, 2012
  • Dublin International Short Film Festival – Irlanda, 2012

Articole presă: