Synopsis

Șansa găinii cu ciocul strâmb

„Crooked”, regizat de Tudor Botezatu, este un film ultrascurt, produs în 2017 și selectat, printre alte scurtmetraje din Austria, Canada, Chile, China, Columbia, Danemarca, Franța, Iran, Mexic, Filipine, România, Rusia, Singapore, Spania, Turcia, UK și SUA, la Festivalul Internațional de Filme de un minut, Filminute.

Alături de „Her birthday present”, regizat de Răzvan Dü, reprezintă cele două selecții de scurtmetraje românești proiectate în cadrul festivalului în 2017.

„E întotdeauna fascinant să vedem cât de concis, concret și profund reflectă filmele de un minut lumea în care trăim. De la diferitele crize și amenințări umanitare, la căutarea omului modern îndreptată spre adevăr și înțelegere în relații, boală și chiar viața de după – vedem atât de multe aspecte curente ale vieții noastre reflectate în film, de cele mai multe ori în moduri neașteptate”, a spus John Ketchum, co-fondatorul și directorul executiv al festivalului.

Crooked de Tudor Botezatu - CINEPUB

Regie: Tudor Botezatu
Producător: Mihai Rîpan
Imagine: Dragoș Sabadac
Montaj: Letiția Ștefănescu
An: 2017
Categorie: scurtmetraj
Gen:  dramă
Durată: 1 minut
Subtitrări: engleză
Teritorii:

4,388 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Un scurtmetraj despre viața la țară și minunile cotidianului.

Mai multe detalii

Într-o ogradă din județul Brăila, doi gospodari dețin o găină „anormală”, o găină cu ciocul strâmb, atât de strâmb că nici să se hrănească singură nu poate, darmite să-și îndeplinească datoria de a face ouă. Este accidentul genetic, rebutul. Ce vor face gospodarii cu ea? Un film de 1 minut, care cuprinde o poveste și proiectează o serie de întrebări despre ce facem cu „rebuturile” atunci când acestea sunt din rasa umană și membri ai societății. Un film inclus în lista de scurtmetraje românești online a platformei Cinepub.

Replici din film:

„Un singur ou a făcut în doi ani.”
„I-am zis: pleacă, mă, de-aciișa, las-o să trăiască și ea.”

Festivaluri

  • Filminute, Festivalul Internațional de Filme de un minut, 2017
SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON