Sume - de Mihaela Popescu - CINEPUB

Video & Photo

1 videos 1 photos

Diferențe.

În „Sume”, un scurtmetraj semnat de Mihaela Popescu, protagonista începe să-și vadă soțul diferit, iar frustrările legate de relație prind diverse înfățișări.

Sume - de Mihaela Popescu - CINEPUB

Regie: Mihaela Popescu
Scenariu: Mihaela Popescu
Distribuție: Meda Victor, István Téglás, Maria Ploae, Ion Lupu, Richard Balint
Producător: Alexandru Teodorescu, Mihaela Popescu
Imagine: Marius Panduru
Montaj: Eugen Kelemen
Categorie: scurtmetraj ficțiune
Gen: dramă
An: 2015
Durată: 21 minute
Subtitrări: Engleză

25,591 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

O tânără îl pictează pe soțul ei. După ce-l privește contemplativ, toate frustrările legate de relație încep să prindă contur.

Mai multe detalii

Un cuplu tânăr merge în vacanță la casa de la țară. Ea pictează, el citește ziarul. Ea vrea să iasă la plimbare, el vrea să stea în casă.

Filmul este o introspecție vizuală în care eroina are o criză emoțională și începe să-l vadă pe soțul ei în ipostaze diferite – asemănările subtile dintre acesta și alți membri ai familiei sunt vizuale, încărcate de emoție.

Deși „Sume” este un film de imagine, cu cadre bine construite, de o sensibilitate aparte, datorată peliculei fine, povestea concentrează o anumită doză de angoasă – poate că protagonista nu are încredere în viitorul tată, mereu ocupat cu ziarele lui imense, cu sunetul notificărilor de pe telefon, cu e-mailurile la care nici măcar nu se grăbește să răspundă.

În zori de zi, poate doar să spere, că cel de lângă ea va face tot posibilul să fie bine.

Festivaluri:

  • Festivalul Filmul de Piatra, România, 2016