Synopsis

Viața în Pipera.

Scurtmetrajul semnat de Marian Crișan spune povestea unei întâlniri aparent banale ce se desfășoară într-o zonă rezidențială. Întreaga poveste se învârte în jurul unui personaj inexistent fizic (Camelia), dar care, cu toate acestea, are impact asupra celor prezenți.

Camelia-scurtmetraj- de Marian Crișan - 2011

Regie: Marian Crișan
Scenariu: Marian Crișan
Distribuție: Relu Poalelungi, Carmen Lopăzan, Alex Gheorghiu, Adina Lucaciu, Daria Olovinaru
Producător: Tudor Giurgiu
Imagine: Tudor Mircea
Montaj: Tudor Pojoni
Categorie: scurtmetraj
Gen: comedie
An: 2011
Durată: 15 minute
Subtitrări: Engleză

22,741 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Florin, 30 și ceva de ani, se întoarce de la muncă. Lucrează ca agent de vânzări pentru un dealer auto. De curând, împreună cu Alina, soția lui, s-au mutat în casa visurilor într-un complex rezidențial din București. Mânat de dorința ascunsă de-a o vedea pe Camelia, în oraș pentru câteva zile, și-a invitat câțiva prieteni vechi în vizită. Fiind marți, Alina nu e de acord cu asta. Dar Camelia urmează să se întoarcă la New York vineri și e singura șansă pentru Florin de-a o revedea.

Mai multe detalii

Un cuplu tocmai s-a mutat într-o casă de vis, dintr-o zonă rezidențială. Au un copil sănătos, căruia îi pot oferi tot ce-și dorește. Viața lor este perfectă. Și totuși…

În contrast cu acele scurtmetraje românești specifice Noului Val care explorează zone de periferie din România,„Camelia” tratează un subiect mai puțin abordat: blazarea, lipsa de comunicare, însingurarea într-o viață satisfăcătoare după toate aparențele. Discuțiile despre mașină, grătar, viața la casă cu curte sau posibilitatea alăptării după implanturi, nu par să îi aducă niciun fel de satisfacție protagonistului, chiar dacă el a fost cel care a inițiat întâlnirea. Prezența Cameliei ar fi schimbat situația, dar ea nu poate ajunge. Iar discuțiile insistente despre ea nu fac decât să trezească suspiciuni soției și să genereze un conflict în cuplu.

Unul dintre acele scurtmetraje care reușește să evidențieze subtil probleme încă nu atât de mult abordate.

Replici din film:

”Poate o Grecie, o Bulgarie, la nisipuri, acolo.”

”Mda, ceva de genul ăsta.”

Festivaluri:

  • Festivalul Internațional de Film Next – România, 2011

Articole de presă:

  • Filme de Marian Crişan şi Radu Jude, în premieră mondială la Festival Friends de la NexT – www.mediafax.ro
SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON