Synopsis

Urmărește evoluția interioară a unui om care a încercat să se lupte cu demonul său, iubirea pentru bani, și a fost învins într-un mod devastator.

La moara cu noroc - de Victor Iliu - film lungmetraj online pe CINEPUB

Regie: Victor Iliu
Scenariu: Titus Popovici, Alexandru Struteanu, Ioan Slavici (roman)
Distribuție: Ioana Bulcă, Colea Răuțu, Olga Tudorache, Constantin Codrescu, Geo Barton
Producător: Andrei Negreanu
Imagine: Ovidiu Gologan
Montaj: Emanuela Libros
Sunet: Oscar Coman
Muzică: Paul Constantinescu
An: 1957
Categorie: lungmetraj
Gen: Dramă
Durată: 105 minute

30,831 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Dramă psihologică, ecranizare după nuvela “Moara cu noroc” de Ioan Slavici. Acțiunea se petrece în anii 1870 la un han izolat din împrejurimile Aradului. Ahtiat după bani, cârciumarul Ghiță se asociază la tâlhării cu Sămădău, însă își distruge viața și familia.

Ghiță și Ana sosesc la hanul Moara cu noroc. Aici cei doi împreuna cu copiii lor vor să-și construiască o viață mai bună lipsită de griji.

La han nu poți avea liniște dacă nu ești în cârdășie cu Lică Sămădăul, așa că Ghiță încearcă să-și mențină o bună relație cu acesta, dar și cu căprarul Pintea. Ghiță este târât de Lică în diferite afaceri murdare care îl vor îndepărta de familie, împreună cu Pintea va încerca să-l dovedească pe Lică.

CITEȘTE MAI MULT

Premiera filmului a avut loc pe data de 26 ianuarie la Cinema “Patria” (fostul cinema Aro) unde în ’43 a avut premiera altă capodoperă românească, “O noapte furtunoasă” de Jean Georgescu.

Una dintre nestematele cinematografiei românești regizată de Victor Iliu.

CE SPUNE REGIZORUL

“Când am realizat La moara cu noroc s-a vorbit despre o influență a westernului, acest gen cinematografic atât de intim legat de tradițiile culturale și istoria poporului american. Toate existau în nuvela pe care Slavici a scris-o cu mult înainte de afirmarea westernului, în spiritul unui realism critic evoluat.”Victor Iliu – 1956

FESTIVALURI / PREMII

  • Premii Cannes 1957
  • Palme d’Or – Victor Iliu – Nominalizat

ARTICOLE MEDIA

  • „La Moara cu noroc” – cronică de film – Rodica Pop Vulcănescu – aarc.ro
  • Top 10 ecranizări românești – Mihnea Columbeanu – 2012 – cinemagia.ro
SUSȚINE CINEPUB!
NEWSLETTER CINEPUB
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
Doresc să mă abonez
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON