Synopsis

Tarantino à la roumain

„Killing Time” este un film românesc cu asasini plătiți, cu împușcături, sânge pe pereți și tot restul accesoriilor rețetei lui Tarantino. Florin Piersic jr. îi lasă însă o amprentă personală în zona mono/dialogului care curge ca un background al filmului, punând acțiunea în relație cu tema (tratată mai mult sau mai puțin filozofic) a vieții și morții.

Killing Time de Florin Piersic Jr. - CINEPUB

Regie: Florin Piersic Jr.
Scenariu: Florin Piersic Jr.
Distribuție: Cristian Ioan Gutău, Florin Piersic Jr., Olimpia Melinte, Daniel Popa, Florin Zamfirescu
Producători: Florin Piersic Jr., Dan Burlac, Andrei Crețulescu, Cristian Nicolescu (coproducător)
Imagine: Cristian Stan
Montaj: Florin Piersic Jr.
An: 2012
Categorie: lungmetraj
Gen: dramă
Durată: 100 minute
Subtitrări: engleză, germană
Teritorii: Filmul nu este disponibil în: Australia, Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Spania, Anglia și Arabia Saudită.

33,049 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Doi asasini plătiți își așteaptă viitoarea victimă într-un apartament gol. Orele se scurg. Tensiunea crește. Glumițele nevinovate se transformă în împunsături ironice. Insultele devin amenințări.

Va curge sânge.

Declarația regizorului: “Killing Time își are punctul de plecare într-un clișeu simplu, într-o situație care a apărut deja în nenumărate alte filme. Acesta este motivul pentru care, încă din primele scene, se regăsesc mai multe referințe la unele dintre filmele clasice ale genului. Dar filmul vrea, de fapt, să atingă o zonă mai puțin explorată și să spună o poveste despre viață și moarte într-un mod complet diferit.”

Mai multe detalii

Florin Piersic junior a scris și regizat un film românesc à la Tarantino. Este o peliculă cu asasini, mult sânge, dialog spumos, unul dintre acele filme românești care nu se tem să meargă după o rețetă, dar o fac bine. Acțiunea este simplă: doi asasini plătiți trebuie să doboare victima desemnată, care întârzie să se întoarcă la domiciliu.

Asasinul „moldovean” perorează încontinuu (despre sexualitatea lui Superman, Spiderman, Batman, despre femeile cu care are relații etc.), fapt care-l irită la culme pe celălalt asasin(interpretat de Florin Piersic jr.) care are o problemă umană: copilul său se află în operație. După modelul american clasicizat, acesta este, deci, asasinul cu o latură afectivă încă funcționează, iar celălalt este mașina de ucis.

Restul e de văzut, pe Cinepub.ro, platforma de filme românești online din a cărei justă selecție face parte.

Criticii spun:

„It’s really a two-man play, which could show on stage, but, with Piersic Jr.’s inclination to film head shots, slowly and exclusively (there is practically never more than one person on screen), it’s more effective as a film than it would be on stage.” (Becky Tan – www.kinocritics.com )

Replici din film

„La urma urmei, o ceașcă de ceai n-a omorât pe nimeni.”

„Mă, și-am văzut când a dat colțu’.”

„Spiderman e impotent. Impotent și poponar.”

„Ai grijă de copilul meu, să nu pățească ceva. O să fiu bun. O să fiu bun.”

„Mai ai de trăit câteva ore.”

„Hai că te-așteaptă îngerul cu brațele deschise. Cu aripile deschise.”

Festivaluri

  • Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, secțiunea Free Spirit Award – Polonia, 2012
  • Festivalului Internaţional de Film Transilvania, secțiunea Zilele Filmului Românesc – România, 2012
  • Festivalul Filmului Românesc de la Toulouse – Franța, 2014
  • Festivalul Filmului Românesc de la Toronto – Canada, 2015

Articole din presă