Synopsis

Magicul, realismul și muzica se contopesc în „Imagini din vis”, un document autentic al personalității lui Rodion. O lume cum nu ai mai văzut, un documentar românesc prezentat în 2016 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, „Imagini din Vis“, regia Sorin Luca, dezvăluie personalitatea părintelui muzicii electronice și new wave din România: Rodion.

„Am avut 16 tone de instrumente muzicale, numai boxele ocupau 18 containere. Eram în Cluj în 1978, aveam 38 de difuzoare de 15 țoli. Eram foarte ambițios. M-am mutat la țară pentru că nu aveam unde să îmi țin instrumentele, am construit atâtea boxe și stații că nu aveam unde să le depozitez”, Rodion-Ladislau Roșca (eclujeanul.ro).

Imagini din vis - Sorin Luca - CINEPUB

Regie: Sorin Luca
Scenariu: Sorin Luca
Producător: Claudiu Mitcu
Imagine: Sorin Luca
Montaj: Cătălin F. Cristuțiu
An: 2016
Categorie: documentar
Durată: 78 minute
Subtitrări: engleză

20,262 – Spectatori Cinepub

Sinopsis

Filmul descrie România din 1978 care se afla sub controlul dictatorului Ceauşescu. Artiştii erau persecutaţi şi închişi din cauza originii sau a opiniilor lor “inacceptabile”. Printre ei, extrem de talentatul muzician Rodion-Ladislau Roșca. Deşi era un star radio, albumul său de debut nu a fost niciodată lansat.

Premii

  • Marele Premiu Docuart, Festivalul de Film Documentar București Docuart Fest – România, 2016

Festivaluri

  • Festivalul Internațional de Film Transilvania – România, 2016

Articole din presă

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON