CINEPUB LIVE - Ileana Birsan - Lucian Georgescu

Video & Photo

1 videos 1 photos
CINEPUB LIVE - Ileana Birsan - Lucian Georgescu

Miercuri, 19 decembrie, ora 19:30.
Offline la Cărturești Verona sau online pe www.cinepub.ro.

„Este incredibil ce poți face atunci cînd, de fapt, nu mai aștepți nimic. <<Fericirea vine cînd nu mai ai nici o speranță >> e citatul meu favorit, din Camus. Cred că îl putem folosi ca slogan si pentru Noul Cinema Românesc” (Dilema Veche), Lucian Georgescu, în contextul discuției despre sistemul deficitar de distribuție cinematografică din România și alternativa numită CINEPUB. Iar ”fericirea” înseamnă, în acest moment, pe CINEPUB, peste 17.000 (!) de vizualizări de film românesc pe zi, într-o industrie care părea fără speranță, iar filme multi-premiate internațional atingeau, în unele cazuri, un maxim de câteva mii de spectatori în sălile de cinema.

Vă invităm la o discuție cu Lucian Georgescu, profesor universitar, cineast, fondatorul CINEPUB și veteran al publicității românești.

1,510 – Spectatori Cinepub

Lucian Georgescu, director al agenției de comunicare GAV, lucrează în advertising de peste 20 de ani, dar pentru el filmul este adevărata carierăPredă la UNATC, este scenarist, regizor, producător și, mai nou, un fel de Robin Hood al cinematografiei românești. Vede cinematografia ca pe o lecție de viață și democrație și a lansat […] cel mai generos proiect din industria locală – un cinematograf online unde filmele românești se pot vedea gratuit și în mod legal. Fără niciun truc”, Iulia Stancu despre Lucian Georgescu (www.bucharestgentleman.ro).

„Cinepub (este) un proiect unic” (Michel Reilhac, producător – Melancholia, The Antichrist).