CINEPUB Live - Despre razboi si migratie - Puiu Lățea în dialog cu Ana Maria Luca și Vadim Ghirda

Video & Photo

1 videos 1 photos
CINEPUB Live - Despre razboi si migratie - Puiu Lățea în dialog cu Ana Maria Luca și Vadim Ghirda

O nouă ediție CERCUL: Despre război și migrație

Marți, 19 martie, ora 19:00, în Librăria Cărturești Verona, unde Puiu Lățea, Ana Maria Luca și Vadim Ghirda au  vorbit despre război și despre fenomenul migrației, și au raspuns întrebărilor publicului după dezbatere.

Ana Maria Luca este jurnalist de politică externă. Ana Maria Luca a ajuns în Orientul Mijlociu în anul 2008, chiar înainte de criză, străbătând zona în lung și-n lat și scriind despre radicalizarea islamică în comunitățile sunnite din Nordul și Estul Libanului, despre evoluția organizațiilor extremiste în Siria, despre politica regională a Iranului, a Arabiei Saudite, a Israelului, a Uniunii Europene și a Statelor Unite. În 2016 s-a întors în România și scrie despre politici regionale pentru Balkan Investigative Reporting Network.

Vadim Ghirda este fotojurnalist la Associated Press (AP) şi prezent în cele mai extreme zone de conflict de pe glob. La vârsta de 19 ani a devenit corespondent pentru AP, când comunismul se prăbușea în Europa Centrală și de Est, documentând turbulențele sociale și politice generate de tranziția de la guvernarea totalitară la democrație. Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale este o investigație a contrabandei cu materiale nucleare cu risc ridicat în Moldova. Fotografiile lui Vadim Ghirda au primit numeroase premii și distincții, printre care Associated Press Managing Editors Award (2000, 2001 şi 2003), Premiul I al Editor and Publisher Photo Contest (2001), Premiul I al National Headlines Awards (2002), Premiul I al Atlanta Photojournalism Seminar (2007 și 2015), Premiul II al World Press Photo, secțiunea „Contemporary Issues” (2016) etc.

Puiu Lățea este antropolog și co-autor al cărții „România profundă în comunism”, o carte ce vorbește despre dileme identitare, istorie locală și economie secundară.