Synopsis

Un film experimental cu buget zero, despre câteva personaje care se află într-o inaparentă relație de cauzalitate.

Regie: Dan Sociu
Scenariu: Dan Sociu
Distribuție: Cosmina Moroșan, Claudia Deleanu, Raluca Ghenta, Dan Sociu, Alina Medoia
Imagine: Dan Sociu
Producător: Dan Sociu
Montaj: Ioana Drogeanu
Sunet: Ioana Drogeanu
An: 2019
Categorie: scurtmetraj
Gen: experimental
Durată: 15 minute

2,858 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

O zi din viața unei rezidente la psihiatrie.

PLUTO ÎN SCORPION, UN FILM ROMÂNESC

un text de Dan Sociu

Corina stă în pat, întinsă pe spate și ascultă pe Youtube o femeie care vorbește în șoaptă și se preface că îi masează scalpul. Nu se uită la ea, numai ascultă sunetele mărunte, fîșîiturile aparent apropiate de țeastă. Îi sună telefonul de lîngă laptop, îl ignoră puțin, se oprește, trage aer adînc în piept și oftează, răspunde.

– Da, mama. Mă pregăteam să mă culc. Nu, cred că eram în baie și n-am auzit. Eram în baie. Și n-am auzit. De ce nu ți-aș răspunde. Așa, și? Te sperii degeaba, poate e de la curent. Nu știu, zic și eu, poate se trîntește de la curent. Fixeaz-o cumva, pune un scaun. Nu e tata, lasă prostiile. Altă treabă n-are el acolo. Mama, trebuie să mă culc. Nu, mama, nu mă întorc acasă. Și ce dacă plătesc aici, am nevoie să stau aici, să învăț pentru examene. Dar n-am zis că tu mă deranjezi, e locul ăla…nu știu, așa simt…nu mă întorc, ce nu-nțelegi…Cum adică te-am lăsat! Dar vin în vizită, am fost și azi…Aoleu, ce mă enervezi…Știi că am examenele alea, de ce vrei să mă stresezi…Dar n-am țipat…Nu țip…Vezi că acuma iar te cerți cu mine cum te-ai certa cu tata…mai bine te culci și vorbim dimineață…

Undeva lîngă Obor, Dan stă la geam, fumează și se uită în stradă. Pe un pat puțin mai încolo e fiică-sa puberă. Pe aleea din față trece un tânăr grăbit, care vorbește la telefon. Se aud câinii lătrând.
– Cum adică, zice băiatul. Nu-i dau nici un ban, am două mii datorie la altul. Taci dracu că te bat! Ai ambiții d-aste cu mine.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON