Synopsis

Dinamica Rural Urbană face parte din seria Tradiții Creative, o comunitate națională care aduce împreună inițiative din domeniul tradițiilor creative și își propune să le ofere vizibilitate, oportunități de dezvoltare, să încurajeze colaborarea, stabilirea de parteneriate și să inspire inițiativele viitoare.

Dinamica Rural Urbană Șezi - de Emi Gheorghe - CINEPUB - documentar

Regie: Emi Gheorghe
Invitați: Octavia Loiș (inițiatoarea proiectului Șezi), Lucian Loiș (inițiatorul proiectului Șezi), Teodor Frolu (inițiatorul proiectului România Tradițiilor Creative), Vintilă Mihăilescu (inițiator al proiectului România Tradițiilor Creative), Alexandru Andrășanu (Director al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului)
Scenariu: Oana Costinaș, Alina Jantea
Producător: Teodor Frolu
An: 2018
Categorie: scurtmetraj
Gen: documentar
Durată: 7 minute

3,677 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

ȘEZI sunt Octavia și Lucian Loiș, doi tineri arhitecți care au lăsat spațiul #urban în urmă și au ales #ruralul, căutând armonia dintre: natură și om, trecut și prezent, arhitectură și desen, formă, timp, vechi și nou. Tradiția parcă le adună pe toate, le dă un sens, iar celor doi le-a oferit un punct de pornire.

Un film produs de DC Communication, co-finanțat de #AFCN

Mai multe detalii:

România Tradiţiilor Creative este platforma naţională deschisă tuturor celor interesaţi de acest domeniu, unde „tradițiile creative” încearcă să identifice și să promoveze un domeniu de graniță, permeabil, care se învecinează cu industriile creative, cu diversele curente „etno” etc., fără a se confunda însă cu acestea.

Ceea ce îl distinge este ceea ce am putea numi înzestrarea, adică modul particular în care este preluată și valorificată „zestrea” noastră tradițională.

În locul unei raportări „orizontale”, de preluare, circulație și combinație a unor teme și motive (de pildă, tendințele „fusion” de la etno-fashion la etno-food sau etno-music), „tradițiile creative” au o abordare „verticală”, care caută sensul peren al arte-factelor acestei moșteniri și nu elementele ei componente. Nu tradiții prelucrate altfel, ci tradiții care produc altceva.