Blana - Regia: Tudor Botezatu - CINEPUB

Video & Photo

1 videos 1 photos

Iarbă, muzică și reguli simple de coordonare

Regizat de Tudor Botezatu, „Blană” este construit în jurul lui Soare (Alexandru Potocean): un muzician pasionat de… iarbă. În lumea lui regulile sunt diferite. Unul dintre acele scurtmetraje românești care se îndepărtează de realismul Noului Val Românesc.

Blana - Regia: Tudor Botezatu - CINEPUB

Regie: Tudor Botezatu
Scenariu: Adrian Șerban
Distribuție: Alexandru Potocean, Ana Joița, Mihai Rîpan
Producător: Tudor Botezatu, Ana-Maria Antoci
Imagine: Mihai Marius Apopei
Montaj: Tudor D. Popescu
Categorie: scurtmetraj ficțiune
Gen: comedie
An: 2016
Durată: 9 minute
Subtitrări: Engleză
Teritorii

22,658 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Soare este un muzician cu puţină inspiraţie şi mulţi neuroni distruşi de prea multă iarbă. Într-o zi decide că dezastrul din viaţa lui e prea mare, aşa că începe să scrie un ghid pentru momentele când realitatea nu mai are sens.

Mai multe detalii

Un scurtmetraj independent în care regizorul Tudor Botezatu reușește să creeze o energie specială. Botezatu construiește universul aparte al lui Soare (Alexandru Potocean), un muzician care e decis să își schimbe viața. Iar soluția este perfectă: un set de ”reguli simple de coordonare, organizare și, până la urmă, de supraviețuire”. Însă perfectă părea la început…

Unul dintre acele scurtmetraje românești online care se îndepărtează de realismul specific filmului autohton recent. O comedie auto-ironică a cărui realitate e văzută prin ochii lui Soare, un personaj dependent de iarbă.

Replici din film:

„Sigur, la început era distracitv, da’ după câteva miliarde de neuroni prăjiți – iată – nu-i mai ieșea nimic. Da’ nimic, nimic!”

„Așa că, simțind că i-a cam ajuns cuțitul la os, a decis să nu-și ruleze joint-ul de dimineață și, mai bine, să-și noteze într-un carnețel niște reguli simple de organizare, coordonare și, până la urmă, de supraviețuire. Astfel se apucă Soare să scrie, inspirat din fapte reale.”.

Nominalizari:

  • Festivalul Internațional de Film Transilvania, Zilele Filmului Românesc – România, 2017
  • Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți, IPIFF – România, 2017