Synopsis

Mush Have: o sticlă de Pepsi

Peter Kerek, unul dintre cei mai experimentați regizori de teatru din România, nu s-a ferit să abordeze și regia de film. A început ca regizor de film de televiziune și seriale TV și a făcut, mai apoi, pasul către film de ficțiune, scurtmetrajul său – “Wonderland” – fiind prezent într-o serie bogată de festivaluri de gen.

WONDERLAND - Peter Kerek - CINEPUB

Regie: Peter Kerek
Scenariu: Peter Kerek
Distribuție: Ilie Mitulescu, Alina Berzunțeanu, Mircea Rusu
Producător: Anca Puiu
Imagine: Raphael Beinder
Montaj: Ioachim Stroe
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2012
Durată: 22 minute

15,545 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

În anii ‘80, o sticlă de Pepsi era visul oricărui copil din România. Istvan, un băiețel de 9 ani, găsește niște sticle de Pepsi în casa unui ofițer de securitate, care îi ajuta pe el și pe mama lui să emigreze în RFG.

Mai multe detalii

Mulți sunt cei care, în anii comunismului, au fost în pielea lui Istvan – băiețelul care aflat într-o vizită într-un spațiu cu totul și cu totul altfel decât casele și spațiile cu care era obișnuit până atunci, e determinat să găsească (și să golească, mai apoi) promisa sticlă de Pepsi, care nu ajunge la el în mod oficial, ci în urma aventurii descoperirii comoarei ascunse în frigiderul gazdei.

Parte din colecția de scurtmetraje românești online a Cinepub, filmul lui Peter Kerek balansează perfect, subtil, nostalgia bizară a vremurilor gri din perioada comunistă, cu elementele de dramă profundă a unei mame singure, care e dispusă să facă orice pentru a pleca din țară și pentru a se reuni cu soțul său în Republica Federală Germania.

Festivaluri

  • Festivalul de Scurt Metraj de la Pune, India 2013
  • Festivalul “Tous Court” – Aix en Provence, 2013
  • Divan Film Festival, 2013
  • River Film Festival, 2013
  • Festivalul International de Film “Curtas Vila do Conde”, 2013
  • Festivalul Internațional de Film de la Kerala, India
  • Festivalul Internațional de Film de la Odense, Danemarca
  • Festivalul Internațional de Film de la Nancy, Franța
SUSȚINE CINEPUB!
NEWSLETTER CINEPUB
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
Doresc să mă abonez
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON