Synopsis

Radu Vancu și Dan Pleșa: Despre transparențe, literatură și viață - CINEPUB LIve & CERCUL

Despre transparențe, literatură și viață

Atenție, se discută din nou!

Unde? La noua ediție CERCUL. Cinepub te invită pe 11 iunie, la Cărturești Verona sau online, să urmărești o discuție purtată de Radu Vancu și Dan Pleșa. Despre transparențe, literatură și viață – o alăturare armonioasă a subiectelor de conversație. Bineînțeles, după discuție vor răspunde întrebărilor agile ale publicului.

Radu Vancu este poet, scriitor și traducător. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Este conferenţiar la aceeaşi facultate şi redactor la Revista Transilvania şi la publicația Poesis internațional. Coordonează secţiunea literară a revistei TIMPUL. A tradus în română din poezia lui Ezra Pound, William Butler Yeats (Editura Humanitas Fiction) şi John Berryman (Casa de editură Max Blecher). A publicat mai multe antologii literare pe diverse teme, singur sau în colaborare cu Mircea Ivănescu, Claudiu Komartin ori Marius Chivu.

Dan Pleşa este scriitor, editor și jurnalist cultural. A absolvit Academia de Teatru și Film – specializarea scenaristică și critică de film. A fost producător la casa de discuri A&A Records și curator al expozițiilor: 𝘉𝘦𝘪𝘯𝘨 𝘎𝘦𝘰𝘳𝘨𝘦 𝘙𝘰𝘴̦𝘶 / George Roșu (Aiurart, 2012), 𝘐𝘮𝘢𝘨𝘪𝘯𝘢𝘳𝘪𝘶𝘮 𝘍𝘰𝘵𝘰𝘨𝘳𝘢𝘧𝘪𝘤𝘶𝘴 / Cristina Șoiman (Aiurart, 2013), 𝘛𝘳𝘢𝘷𝘦𝘳𝘴𝘢𝘳𝘦 / Daniel Bălănescu (Aiurart, 2014). A participat la scrierea celui mai rapid roman din lume – „Moș Crăciun & co” (Art, 2012) –, alături de alți 51 de scriitori (record omologat de Guinness Book). Se numără printre fondatorii editurii Vellant și ai revistei de proză scurtă Revista iocan. A publicat articole în diverse ziare și periodice și a realizat interviuri cu personalități ale vieții culturale românești pentru platforma culturală ART7 și pentru proiectul multimedia Cercul.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON