Radu Vancu și Dan Pleșa: Despre transparențe, literatură și viață - CINEPUB LIve & CERCUL

Video & Photo

1 videos 1 photos
Radu Vancu și Dan Pleșa: Despre transparențe, literatură și viață - CINEPUB LIve & CERCUL

Despre transparențe, literatură și viață

Atenție, se discută din nou!

Unde? La noua ediție CERCUL. Cinepub te invită pe 11 iunie, la Cărturești Verona sau online, să urmărești o discuție purtată de Radu Vancu și Dan Pleșa. Despre transparențe, literatură și viață – o alăturare armonioasă a subiectelor de conversație. Bineînțeles, după discuție vor răspunde întrebărilor agile ale publicului.

Radu Vancu este poet, scriitor și traducător. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Este conferenţiar la aceeaşi facultate şi redactor la Revista Transilvania şi la publicația Poesis internațional. Coordonează secţiunea literară a revistei TIMPUL. A tradus în română din poezia lui Ezra Pound, William Butler Yeats (Editura Humanitas Fiction) şi John Berryman (Casa de editură Max Blecher). A publicat mai multe antologii literare pe diverse teme, singur sau în colaborare cu Mircea Ivănescu, Claudiu Komartin ori Marius Chivu.

Dan Pleşa este scriitor, editor și jurnalist cultural. A absolvit Academia de Teatru și Film – specializarea scenaristică și critică de film. A fost producător la casa de discuri A&A Records și curator al expozițiilor: 𝘉𝘦𝘪𝘯𝘨 𝘎𝘦𝘰𝘳𝘨𝘦 𝘙𝘰𝘴̦𝘶 / George Roșu (Aiurart, 2012), 𝘐𝘮𝘢𝘨𝘪𝘯𝘢𝘳𝘪𝘶𝘮 𝘍𝘰𝘵𝘰𝘨𝘳𝘢𝘧𝘪𝘤𝘶𝘴 / Cristina Șoiman (Aiurart, 2013), 𝘛𝘳𝘢𝘷𝘦𝘳𝘴𝘢𝘳𝘦 / Daniel Bălănescu (Aiurart, 2014). A participat la scrierea celui mai rapid roman din lume – „Moș Crăciun & co” (Art, 2012) –, alături de alți 51 de scriitori (record omologat de Guinness Book). Se numără printre fondatorii editurii Vellant și ai revistei de proză scurtă Revista iocan. A publicat articole în diverse ziare și periodice și a realizat interviuri cu personalități ale vieții culturale românești pentru platforma culturală ART7 și pentru proiectul multimedia Cercul.