Synopsis

Traume, Herta Müller și Târgul Gaudeamus - Marilena Brânda și Radu Clit - CINEPUB Live & CERCUL

Despre cărți și idei la CERCUL & CINEPUB Live

CERCUL și Cinepub Live continuă seria discuțiilor plecând de la cea mai recentă carte a psihologului Radu Clit, 𝘋𝘦 𝘭𝘢 𝘵𝘳𝘢𝘶𝘮𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘴𝘤𝘳𝘪𝘴. 𝘜𝘯 𝘱𝘶𝘯𝘤𝘵 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵̦𝘪𝘦𝘪 𝘭𝘪𝘵𝘦𝘳𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘏𝘦𝘳𝘵𝘦𝘪 𝘔𝘶̈𝘭𝘭𝘦𝘳.

Marți, 19 noiembrie, ora 19: 00, în Librăria Cărturești Verona, Marilena Brânda și Radu Clit au discutat despre:  Traume, Herta Müller și Târgul Gaudeamus, și vor răspunde întrebărilor publicului.

RADU CLIT a absolvit Psihologia, promoția 1978, și a făcut parte din mișcarea psihanalitică a anilor ‘80. După 1989, a contribuit la traducerea în limba română a lucrării lui Jean Laplanche si J.-B. Pontalis 𝘝𝘰𝘤𝘢𝘣𝘶𝘭𝘢𝘳𝘶𝘭 𝘱𝘴𝘪𝘩𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘦𝘪 (Editura Humanitas, 1994) și a fondat, alături de alți membri, Societatea Română de Psihanaliză. În 1993 s-a stabilit la Paris, unde s-a specializat în psihoterapie și psihanaliză, iar în 1999 a obținut, la Universitatea Sorbona din Paris, titlul de Docteur en Études psychanalytiques, cu teza 𝘊𝘢𝘥𝘳𝘶 𝘵𝘰𝘵𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘳 𝘴̦𝘪 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘢𝘳𝘤𝘪𝘴𝘪𝘤𝘢̆ (Editura Fundației „Generația”, 2004). În prezent lucrează ca psiholog clinician și scrie cărți, unele cu caracter clinic, altele interdisciplinare, precum cea mai recentă carte a sa, 𝘋𝘦 𝘭𝘢 𝘵𝘳𝘢𝘶𝘮𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘴𝘤𝘳𝘪𝘴. 𝘜𝘯 𝘱𝘶𝘯𝘤𝘵 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵̦𝘪𝘦𝘪 𝘭𝘪𝘵𝘦𝘳𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘏𝘦𝘳𝘵𝘦𝘪 𝘔𝘶̈𝘭𝘭𝘦𝘳, publicată anul trecut la Editura L’Harmattan și aflată în curs de publicare la Editura de Universității de Vest.

MARILENA BRÂNDA este absolventă a Facultății de Filosofie din Timișoara, profesoară, editoare, organizatoare a Festivalului Internațional de Zmeie și coordonatoare a activității Editurii Universității de Vest din Timișoara.

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON