Synopsis

CINEPUB LIVE - Eugen Ciurtin - Vintila Mihailescu

Miercuri, 29 noiembrie, ora 19:30.
Offline la Cărturești Verona sau online pe www.cinepub.ro.

”Noi aplicăm acest gen de rasism nouă înșine – ne-am născut inferiori de la natură și asta este. Este un fel de fatalism mioritic trecut în genetică, mai modern”, Vintilă Mihăilescu (pressone.ro), interviu realizat cu ocazia publicării volumului colectiv De ce este România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc, coordonat de Vintilă Mihăilescu.

Vă invităm la o discuție cu o importantă personalitate culturală din România: antropologul, profesorul universitar doctor și publicistul Vintilă Mihăilescu. Director al Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politicie și Administrative (SNSPA), visiting professor la numeroase universități și centre de studii avansate din Canada, Franța, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria, Bulgaria și colaborator permanent al revistei Dilema Veche, unde deține rubrica Socio-hai-hui, Vintilă Mihăilescu este invitatul special Cercul și CINEPUB Live.

CINEPUB Live: Eugen Ciurtin în dialog cu Vintilă Mihăilescu

CINEPUB Live: Eugen Ciurtin în dialog cu Vintilă Mihăilescu

CINEPUB LIVE pe Facebook Miercuri, 29 noiembrie, ora 19:30.

În 1990, Vintilă Mihăilescu a inițiat organizarea Societății de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei președinte a fost între 1994 și 2000. Din 2005 până în 2010 a fost directorul general al Muzeului Țăranului Român. Între 1978 şi 1991, a fost cercetător al Centrului de Antropologie al Academiei Române. A mai publicat, printre altele: Paysans de l’histoire (în colab.,1992), Fascinația diferenței (1999), Socio-hai-hui. O altă sociologie a tranziției (2000), Socio-hai-hui prin Arhipeleagul România (2006), Antropologie. Cinci introduceri (2007), Sfîrșitul jocului. România celor 20 de ani (2010), Scutecele națiunii și hainele împăratului. Note de antroplogie publică (2013), De ce este România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc (coord., 2017).

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON