Synopsis

CINEPUB LIVE - Dan Plesa - Razvan Petrescu - web

Cristian Teodorescu: Ești un maestru al prozei scurte. Nu te bate gîndul să scrii și un roman?
Răzvan Petrescu: Deocamdată mă bate bucuria obscenă dată de prima parte a întrebării, mai ales că-i a ta” (interviu realizat de Cristian Teodorescu cu Răzvan Petrescu, catavencii.ro).

Marți, 13 martie, ora 19:00, online pe cinepub.ro sau offline în Librăria Cărturești Verona, vă invităm la o nouă ediție CINEPUB LIVE: Dan Pleșa în dialog cu Răzvan Petrescu. O discuție cu unul dintre cei mai importanți autori români de proză scurtă.

”Am mai spus-o de multe ori, proza scurtă este cel mai dificil gen. Poate părea simplă, dar numai scriitorii de mare calibru au capacitatea de a face ca lucrurile extrem de complicate să pară simple” (Răzvan Petrescu, suplimentuldecultura.ro).

Numit de marea majoritate a criticii, dar și de cititori, unul dintre ceii mai valoroși autori români contemporani de proză scurtă, Răzvan Petrescu a renunțat la o carieră în medicină când avea 33 de ani. A debutat în 1986 în volumul colectiv “Debut ’86”. Au urmat volumele “Grădina de vară” (proză scurtă, 1989), “Eclipsa” (1993), “Într-o după-amiază de vineri” (proză scurtă, 1997), recompensat cu premiul Cartea Anului la Salonul Național de Carte de la Cluj, premiul ASPRO pentru cea mai bună carte de proză a anului și premiul pentru proză al Asociației Scriitorilor din București. Au urmat “Foxtrot XX” (metajurnal și publicistică, 2008, premiul pentru proză pe 2008, acordat de Radio România Cultural), “Variațiuni pe o temă de Vater-Puccini” (Curtea Veche Publishing, interviuri în proză, 2013), “Scrisori către Mihai” (epistolar, Curtea Veche Publishing, 2014), “Ursulețul lui Freud”, critică ficțional-literară, Curtea Veche Publishing, 2015 (sursa: curteaveche.ro).