Synopsis

CINEPUB LIVE - Dan Plesa - Razvan Petrescu - web

Cristian Teodorescu: Ești un maestru al prozei scurte. Nu te bate gîndul să scrii și un roman?
Răzvan Petrescu: Deocamdată mă bate bucuria obscenă dată de prima parte a întrebării, mai ales că-i a ta” (interviu realizat de Cristian Teodorescu cu Răzvan Petrescu, catavencii.ro).

Marți, 13 martie, ora 19:00, online pe cinepub.ro sau offline în Librăria Cărturești Verona, vă invităm la o nouă ediție CINEPUB LIVE: Dan Pleșa în dialog cu Răzvan Petrescu. O discuție cu unul dintre cei mai importanți autori români de proză scurtă.

”Am mai spus-o de multe ori, proza scurtă este cel mai dificil gen. Poate părea simplă, dar numai scriitorii de mare calibru au capacitatea de a face ca lucrurile extrem de complicate să pară simple” (Răzvan Petrescu, suplimentuldecultura.ro).

Numit de marea majoritate a criticii, dar și de cititori, unul dintre ceii mai valoroși autori români contemporani de proză scurtă, Răzvan Petrescu a renunțat la o carieră în medicină când avea 33 de ani. A debutat în 1986 în volumul colectiv “Debut ’86”. Au urmat volumele “Grădina de vară” (proză scurtă, 1989), “Eclipsa” (1993), “Într-o după-amiază de vineri” (proză scurtă, 1997), recompensat cu premiul Cartea Anului la Salonul Național de Carte de la Cluj, premiul ASPRO pentru cea mai bună carte de proză a anului și premiul pentru proză al Asociației Scriitorilor din București. Au urmat “Foxtrot XX” (metajurnal și publicistică, 2008, premiul pentru proză pe 2008, acordat de Radio România Cultural), “Variațiuni pe o temă de Vater-Puccini” (Curtea Veche Publishing, interviuri în proză, 2013), “Scrisori către Mihai” (epistolar, Curtea Veche Publishing, 2014), “Ursulețul lui Freud”, critică ficțional-literară, Curtea Veche Publishing, 2015 (sursa: curteaveche.ro).

SUSȚINE CINEPUB!
Redirecționează către CINEPUB 3,5% din impozitul pe venit
NEWSLETTER CINEPUB
FORMULAR 230
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
Descarcă formularul 230 completat deja cu datele asociației noastre. Formularul e pentru anul 2023, și presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.
Doresc să mă abonez
DESCARCĂ FORMULARUL 230
DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTOR?
SUSȚINE CINEPUB!
DONEAZĂ
Dacă îți place de noi, dacă citești ce scriem, dacă privești filmele pe care le arătăm, întinde-ne mîna, prietene! Avem nevoie de ajutor. Mulțumim!
DONAȚIE LUNARĂ
DONAȚIE SINGULARĂ
10 RON
25 RON
50 RON
250 RON
100 RON