• Male

Ioana Flora

Biography

Actriță de film, teatru și televiziune, Ioana Flora a debutat într-unul dintre rolurile principale din Marfa și banii (regia: Cristi Puiu), alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, primul lungmetraj din cinematografia românească actuală selectat de Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în 2001, în cadrul prestigiosului program Quinzaine des Réalisateurs.

Mai târziu, Ioana avea să primească unul dintre cele mai apreciate premii ale industriei internaționale de film: Premiul pentru Cea mai bună actriță, la Festivalul de la Salonic, pentru rolul din Pescuit sportiv (regia: Adrian Sitaru, 2007).

A urmat Periferic (2009), în regia lui Bogdan George Apetri, lungmetraj care a fost selectat și premiat la cele mai importante festivaluri internaționale. Ioana primește Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar și Premiul Pro Cinema, în 2012.

Mai târziu joacă unul dintre rolurile principale în Domestic-ul lui Adrian Sitaru, film lansat în cinematografe în 2012.
Ioana joacă si în Déjà Vu, în regia lui Dan Chișu, un rol foarte dificil, care îi aduce Premiul UCIN pentru Cea mai bună interpretare feminină.

Filmography

Movie NameRelease Date
Déjà vu 15 November 2013
Acasă la tata – film lungmetraj 7 May 2015
DOMESTIC – film lungmetraj 22 March 2013
Fotografii de familie 9 March 2012
PESCUIT SPORTIV – film lungmetraj online 4 February 2009
Marfa si banii 10 June 2004
Dialoguri Terapeutice – film scurtmetraj 12 October 2012