Afis-sisyphus-scurtmetraj

Video & Photo

1 videos 1 photos

Liniștea interioară se poate regăsi în orice mit.

„Sisyphus” face parte din categoria de scurtmetraje experimentale și este semnat de regizorii Ionuț Laurențiu Dușcă și Bogdan Dobre. Filmul reinterpretează mitul lui Sisif.

Afis-sisyphus-scurtmetraj

Regie: Ionuț Laurențiu Dușcă, Bogdan Dobre
Scenariu: Bogdan Dobre
Distribuție: Ana-Maria Dondera
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2015
Durată: 8.34 minute
Subtitrări: –

4,448 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Ți-ai pus vreodată problema irelevanței sau repetiției vieții tale? În “Sisyphus” o tânără își găsește liniștea într-un mod cel puțin bizar.

Mai multe detalii

Filmat în alb-negru, experimental, cu dialog aproape absent, „Sisyphus” este unul dintre acele scurtmetraje românești în care elementele narative lipsesc tocmai pentru a sublinia mesajul filmului: irelevanța vieții cotidiene. Pornind dintr-un cadru fix, frontal, fără mișcări de cameră, regizorii Ionuț Laurențiu Dușcă și Bogdan Dobre ne invită în lumea bizară a Anei și ne dezvăluie modul ei de a-și găsi liniștea. Acțiunea fetei face trimitere către un mit arhetip, cum e cel al lui Sisif.

Unul dintre acele scurtmetraje românești experimentale care poate fi vizionat pe Cinepub.

Criticii spun:

„Non-narativ, „Sisyphus” înclină spre un cinema experimental și abstract, în care acțiunea repetitivă, fără oprire și aparent absurdă a fetei funcționează ca o reprezentare a unui plictis, a unei depresii, a unei izolări.” (Ionuț Mareș – ziarulmetropolis.ro )

Replici din film:

”Hai și tu, să-ți fac niște popcorn că știu că îți place.”

Articole presă:

  • „Cinci scurtmetraje românești ale ultimilor ani. Cinci încercări de găsire a unui limbaj cinematografic. Cinci stiluri diferite. Cinci povești de viață cu personaje singure și tușante” – ziarulmetropolis.ro