Perfuziunea de Ruxandra Ghițescu - CINEPUB

Video & Photo

1 videos 1 photos

Realitatea reală și realitatea virtuală.

Ruxandra Ghițescu, artist vizual și cineast, ne propune un scurtmetraj cu un nume aparte, „Perfuziunea”. Este unul dintre acele scurtmetraje delicate care au în centru personaje copii, un studiu fin de psihologie infantilă.

Perfuziunea de Ruxandra Ghițescu - CINEPUB

Regie: Ruxandra Ghițescu
Scenariu: Ruxandra Ghițescu
Distribuție: Patricia Poslusnic, Andra Gogan, Răzvan Gogan
Producător: Monica Lăzurean-Gorgan
Imagine: Lulu de Hillerin
Montaj: Mihai Codleanu
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2010
Durată: 15 minute
Subtitrări: engleză
Teritorii: –

89,430 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Ioana este o fetiță care își petrece după-masa singură acasă jucându-se pe calculator și având grijă de o familie virtuală.

Mai multe detalii

Filmul urmărește o zi din viața unei fetițe care rămâne singură acasă. Ioana Petrescu se întoarce de la școală, se schimbă, hrănește peștele din bol și începe să se joace un joc pe calculator. Jocul are în centru o familie virtuală. Să fie, oare, ales întâmplător? Să fie, cumva, filmul unul dintre acele scurtmetraje românești recente care abordează tema singurătății într-o lume tot mai tehnologizată?

Să fie întâmplătoare numele date de fetiță personajelor virtuale, identice cu cele ale vecinilor și prietenilor ei din bloc? Dar când familia Dobrescu arde, iar fetița o sună speriată pe mama ei, despre care familie vorbește, de fapt, despre cea reală sau cea virtuală?
Răspunsurile sunt în film, care poate fi accesat din lista de scurtmetraje românești online de pe Cinepub.ro.

Replici din film:

„Ioana, bălana. Lorena, balena”

„Alo, mama!”
„Mama, Andreas e bolnav și au chemat ambulanța, iar familia Dobrescu a luat foc pentru că am lăsat cuptorul aprins, iar Lorena nu poate vorbi.”

„Da, am închis, dar nu acasă, la Sims.

Mami, da’ tu nu vii acasă, te rooog…