Live de Vlad Păunescu - CINEPUB

Video & Photo

1 videos 1 photos

Binele învinge și nu prea

O prezentatoare de succes. Un caz de investigații. Un scandal public. Un vârtej din care personajelor le este imposibil să scape, iar spectatorii sunt captivați de comedia umană a unei țări mici.

„Live” este un film românesc care reprezintă debutul în regie al lui Vlad Păunescu, unul dintre cei mai importanți producători și directori de imagine de la noi din țară, fondator al industriei cinematografice românești independente și al celebrelor studiouri Castel Film.

Live de Vlad Păunescu - CINEPUB

Regie: Vlad Păunescu
Scenariu: Mihai Mănescu, Vlad Păunescu
Distribuție: Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Adrian Titieni, Ioana Blaj, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Andrei Huțuleac, Catrinel Dumitrescu
Producători: Vlad Păunescu, Bogdan Moncea
Imagine: Adrian Silișteanu
Montaj: Dan Nanoveanu, Mihai Cosmin Popa
An: 2015
Categorie: lungmetraj
Gen: dramă
Durată: 107 minute

619,091 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

„Presa trebuie să tacă!”, spune unul dintre personajele din film. Ema, prezentatoare de succes dintr-o televiziune națională, vedeta unui show tabloid apreciat de public, nu are cum să accepte acest verdict. Personaj complex, perfecționistă, carieristă, dar și tulburată de întrebări existențiale, ea nu ezită să își riște sănătatea sau banii pentru un rating mai mare. Ajunge în mijlocul unui scandal imens care îi va schimba viața în mod dramatic.

Mai multe detalii

„Live” este un film românesc produs și regizat în stilul filmelor de la Hollywood, dar cu realități românești. Atinge, cu glamour-ul american, prin decoruri și costume spectaculoase, subiecte de regăsit și în alte filme românești realizate, însă, în stilul neorealismului sau „mizerabilismului” care au impus Noul Val al cinemaului românesc: mafia politică de la toate nivelele, sumele uriașe care se învârt în jurul unor proiecte aparent „ecologice” și „curate”, aservirea presei etc.

Este povestea unor jocuri de culise disproporționat de mari pentru o țară mică, dar cu personaje de o anumită duritate, clădite și călite în medii nemiloase. Chiar dacă binele învinge, ceea ce se câștigă este numai o bătălie, o picătură într-un ocean al corupției văzută ca o tară fără sfârșit.

Beneficiind și de participarea strălucită a actorilor Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Adrian Titieni, Ioana Blaj, Doru Ana, Claudiu Bleonț, „Live” aduce o notă distinctă în puzzle-ul de filme românești online de pe Cinepub.ro.

Criticii spun:

Live începe într-o tentă de post-neorealism şi devine un film psihologic, noir pe alocuri, autorul propunându-şi o veritabilă anchetă în culisele unei televiziuni, de fapt în culisele mediei româneşti. (…)Până la urmă filmul este despre ceea ce trăim acum: fiinţăm într-o continuă confuzie de valori, o lume în care defectele de altă dată sunt privite calităţi, în care omul politic riscă să devină un concept compromis, iar Vlad Păunescu are curajul să vorbească despre toate acestea.” (Laurențiu Damian – www.aarc.ro )

Replici din film

„Dacă până diseară nu te hotărăști să împarți cu mine, eu te omor!”
„Ce fac eu, mă, cu tine, că n-am timp de nimica.
Fă timp.”

„Vi se rupe vouă de binele omenirii.”

„Dacă n-ar fi ei, găinarii, am muri de foame.”

„Cine să te dea pe tine-afară? (…)Te-ai dat singură!”
„Din păcate, Serviciile o să-nchidă ochii la Buza Lac. Sunt bani mulți și trebuie-mpărțiți.”

„Ema, tu ești dragostea mea.”

Festivaluri

  • Festivalul Internațional de Film de la Montréal – Canada, 2015
  • Festivalul Internațional de Film de la Cairo – Egipt, 2015
  • Festivalul Internațional de Film de la Bengaluru – India, 2015

Premii

  • Mențiune specială (Crina Tofan), UCIN – România, 2015

Articole din presă

  • Călin Căliman: Vlad Păunescu se întoarce – www.contemporanul.ro
  • INTERVIU Vlad Păunescu: „Live” este un film care te cheamă să gândești – www.agerpres.ro
  • Interviul săptămânii cu Vlad Păunescu, de Cristina Corciovescu – www.aarc.ro