Synopsis

O incursiune în Muzeul de Artă Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck. Un film de Alexandru Maftei.

La un pas de eternitate de Alexandru Maftei - CINEPUB

Regia: Alexandru Maftei
An: 2016
Gen: documentar
Durată: 15 minute

4,237 – Spectatori Cinepub

Sinopsis

Un film documentar inspirat de lucrările de pictură și sculptură realizate de pictorița Cecilia Cuțescu Storck și sculptorul Fritz Storck și expuse în casa-atelier-muzeu a acestora, ea însăși o operă de arhitectură. Dialogul vizual între lucrările soților Storck este însoțit de texte extrase din cartea ei de memorii și de o prezență ce plutește încă în aerul casei.

Karl Storck (1826-1887) – sculptor, a fost primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte înfiinţată de Theodor Aman. Este autorul primei sculpturi monumentale din Bucureşti, care se păstrează – Spătarul Mihail Cantacuzino.
Carol Storck (1854-1926) – sculptor, fiul lui Karl Storck, este autorul a trei din alegoriile care decorează palatul de Justiţie din Bucureşti şi a monumentului “Gen. Dr. Carol Davila” aflat în faţa Facultăţii de Medicină din Bucureşti.
Frederic Storck (1872-1942) – sculptor, fiul lui Karl Storck, profesor la Şcoala de Belle-Arte, Bucureşti.
Cecilia Cuțescu Storck (1879-1969) – pictor, soția sculptorului Frederic Storck, a fost prima femeie profesor într-o academie de arte, de stat, din Europa. A predat pictura şi artele decorative în Şcoala de Belle-Arte din Bucureşti.

Articole din presă