Kowalski de Andrei Crețulescu

Video & Photo

1 videos 1 photos

Un dialog criminal.

„Kowalski” este unul dintre cele patru scurtmetraje românești care alcătuiesc omnibusul „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” (alături de „O lume nouă”, „Să mori de dragoste rănită” și „Trece și prin perete”). „Nici că se putea o colecție mai eclectică de scurtmetraje decât acest careu de ași care mizează totul pe o singură carte: moartea”, a spus Mihai Chirilov, director artistic TIFF. „Kowalski” a câștigat premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Zagreb în 2014.

Kowalski de Andrei Crețulescu

Regie: Andrei Crețulescu
Scenariu: Andrei Crețulescu
Distribuție: Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Rodica Lazăr
Producători: Andrei Crețulescu, Claudiu Mitcu
Imagine: Andrei Butică
Montaj: Cătălin F. Cristuţiu
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2014
Durată: 18 minute
Subtitrări: engleză
Teritorii: disponibil doar in Romania

31,795 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Trei bărbați se întâlnesc într-un pub. Primul bărbat are prea multe întrebări. Al doilea bărbat are un plan perfect. Al treilea bărbat nu are nicio șansă.

Mai multe detalii

În „Kowalski” – a doua parte din trilogia de scurtmetraje a lui Andrei Crețulescu, începută cu „Bad Penny” şi terminată cu „Ramona” – regizorul păstrează umorul negru şi vine cu o poveste în care dialogurile sunt dure si amuzante în același timp.

Filmat dintr-un singur cadru, scurtmetrajul lui Andrei Crețulescu combină absurdul, comedia neagră, replicile dure, dar pline de umor și stilul a la Tarantino, într-un film în care interpretările lui Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Rodica Lazăr (pe care nu o vedem niciodată în întregime) întregesc atmosfera stranie a unei realități deja specifice regizorului.

Replici din film:

„Nu ne-am mai văzut… De cînd nu ne-am mai văzut? De la Kubelik, nu? Afacerea Kubelik… Chiar, ce mai face Kubelik zilele astea?
Pușcărie.”

Festivaluri:

  • Festivalul Internațional de Film Transilvania – România, 2014

Premii:

  • Cel mai bun scurtmetraj, Festivalul Internațional de Film de la Zagreb – Croația, 2014
  • Cel mai Bun Regizor (Andrei Crețulescu), Cel Mai Bun Actor (Andi Vasluianu), Festivalul Filmului European de la Lille – Franța, 2014
  • Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, UCIN – România, 2014

Articole din presă:

  • Interviul săptămânii cu Andrei Creţulescu – www.aarc.ro
  • Multă muzică și mulți prieteni – cele două ingrediente de succes în filmele lui Andrei Crețulescu (interviu) – www.cinemarx.ro
  • „Kowalski”, regizat de Andrei Creţulescu – Cel mai bun scurtmetraj la Zagreb – www.aarc.ro
  • Două premii pentru „Kowalski” la Festivalul de la Lille – www.aarc.ro